Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Fegyelmi eljárás a Sportklub–FTC meccs után: Beczét és Crespit eltiltották

Dobos László 2024. március 02., 17:41

Eltiltást szabott ki a jégkorong Erste Liga fegyelmi bizottsága a péntek esti Csíkszeredai Sportklub–Ferencváros utolsó percében történtek miatt. Az ominózus mérkőzésen Becze Tihamér és Jacob Crespi összeverekedett.

Fegyelmi eljárás a Sportklub–FTC meccs után: Beczét és Crespit eltiltották
Verekedtek, eltiltották Fotó: Pinti Attila

A liga fegyelmi bizottsága szombaton hozta meg döntéseit, ezeket délután közzé is tett.

„Az Erste Liga fegyelmi bizottsága megvizsgálta az Erste Liga EL 210 sorszámú (Sportklub–FTC-Telekom) mérkőzés 60. percében történt esetet, amelynek során Becze Tihamér (Sportklub) 2 perces kisbüntetést kapott durva játékért és 5+20 perces büntetést verekedésért, valamint Jacob Crespi (FTC-Telekom) 2 perces kisbüntetést kapott bottal lökésért, és 5+20 perces büntetést verekedésért. (...) A verekedés nem szerves része a nemzetközi jégkorongnak.

Azok a játékosok, akik önként részt vesznek verekedésben, vagyis önkéntes küzdő felek, a játékvezetők belátása szerint büntetést kapnak, sőt, akár ki is zárhatók a mérkőzésről.

Előfordulhat, hogy kiegészítő fegyelmi intézkedéseket is mérnek rájuk. Verekedésnek minősül, ha legalább egy játékos többször megüti vagy megpróbálja megütni az ellenfelét, vagy ha két játékos úgy birkózik, hogy a vonalbíróknak megnehezítik a közbelépést és az ellenfelek szétválasztását. Az a játékos, aki a játékvezető felszólítása után is folytatja vagy megkísérli folytatni a verekedést vagy dulakodást, vagy ellenáll a vonalbírónak kötelessége teljesítése során; a játékvezető döntése szerint verekedésért legalább Nagybüntetést és automatikus Végleges Fegyelmi büntetést (5’+VFB), továbbá egyéb büntetéseket is kaphat ezeken felül” – olvasható a közleményben, amely így folytatódik: „Az eset kapcsán a fegyelmi bizottság az alábbiakat állapította meg:

A mérkőzés utolsó percében Becze Tihamér ellenfelét indokolatlan nagy erővel lökte palánknak.

A kontaktpontok Becze Tihamér felsőteste, és ellenfele háta voltak. Az FTC-Telekom játékosa nagy erővel a palánknak csapódott. Ezt követően Jacob Crespi Becze Tihamért hátulról, botját magasan tartva, nyak magasságban ütötte meg. A két játékos összeverekedett, amit a játékvezetők fizikai közbelépése ellenére sem fejeztek be. A Fegyelmi Bizottság Becze Tihamért a sérülésveszélyes ütközésért, és verekedésért 2 Erste Liga mérkőzésről eltiltja. A fegyelmi bizottság Jacob Crespit sérülésveszélyes bottal lökésért és verekedésért 2 Erste Liga mérkőzésről eltiltja.

Jelen határozatban vizsgált és a mérkőzésen Végleges Fegyelmi büntetést kapott játékosok további 1 mérkőzés automatikus eltiltásban részesülnek, az Erste Liga Versenyszabályzat 71/a. § értelmében. Erste Liga Versenyszabályzat 71/a. § – Ha egy játékos Végleges Fegyelmi büntetést kap az adott mérkőzés rendes játékidő utolsó 5 percén belül vagy az esetleges hosszabbítás során bármikor, automatikusan egy mérkőzésre szóló eltiltás kap.

Becze Tihamér és Jacob Crespi a kirótt és automatikus büntetésüket a soron következő 3 Erste Liga mérkőzéseken töltik le.

Az Erste Liga Versenyszabályzatának 72/B. § (1) bekezdése alapján a kirótt eltiltással automatikus pénzbüntetés került kiszabásra a Sportklub és az FTC-Telekom csapatának részére. A sportszervezet a 72/B. § (2) bekezdés értelmében 250 euró pénzbüntetés megfizetésére kötelezett” – közölte az Erste Liga fegyelmi bizottsága.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.