Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újabb hokis távozik a Sportklubtól, Szkacskov a Brassónál folytatja

Dobos László 2024. július 04., 15:10

A Brassói Corona bejelentette, hogy leigazolta Jevgenyij Szkacskovot. Az orosz és román állampolgár jégkorongozó három szezon után távozik a csíki klubtól.

Újabb hokis távozik a Sportklubtól, Szkacskov a Brassónál folytatja
Jevgenyij Szkacskov 25-ös mezzel játszott a Sportklubnál. A csapat egyik legeredményesebb játékosa volt Fotó: Borbély Fanni

A 39 éves Szkacskov 2019-ben érkezett Romániába, két éven át a Galac játékosa volt, majd a Csíkszeredai Sportklubhoz igazolt. A csatár a székelyföldi kék-fehéreknél az első két szezonban házi pontkirály volt, a 2021–2022-es szezonban pedig az Erste Liga pontkirálya. Az elmúlt szezonban az alapszakaszban 37 mérkőzésen 13+15 pontig jutott az Erste Ligában, a negyeddöntőben egy gólpasszt jegyzett, a Fradival szembeni elődöntőben pedig egy gólt lőtt.

Jevgenyij Szkacskovnak gazadag KHL-es (Kontinental Hockey League) tapasztalata van, a legrangosabb orosz ligában a Traktor Cseljabinszk, az Ak Barsz Kazany, az SKA St. Petersburg, a Torpedo Nyizsnyij Novgorod, a Szalavat Julajev Ufa, a HK Szocsi és a Jugra Hanti-Manszijszk játékosa volt, de játszott Fehéroroszországban a Junoszt Minszk színeiben, illetve a VHL-ben a Lada Togliattinál.

Szkacskov idén tavasszal tagja volt a divízió 1/A jelű világbajnokságon kiválóan teljesítő romániai válogatottnak.

Jevgenyij Szkacskov távozását megelőzően Matt O’Connor kapus, illetve Erik Svetina, Spencer Asuchak, Sofron István és Karel Kubát igazolt el a Sportklubtól.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.