Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Németországból jelentik, újabb játékos hagyta el a Csíkszeredai Sportklubot

Dobos László 2024. július 05., 10:43 utolsó módosítás: 2024. július 05., 10:44

A német jégkorong 3. Ligában szerepelő Onesto Tigers Bayreuth csapata bejelentette, hogy sikerült megegyezniük a kanadai Aidan Brownnal, aki a következő szezonban náluk hokizik. A 24 éves csatár az elmúlt szezonban a Csíkszeredai Sportklub játékosa volt.

Németországból jelentik, újabb játékos hagyta el a Csíkszeredai Sportklubot
Aidan Brown 43-as számú mezzel játszott a Sportklubnál Fotó: Pinti Attila

Aidan Brown Kanadában született, az első európai csapata pedig a Csíkszeredai Sportklub volt. Előtte két szezont az ECHL-ben hokizott, ahol a Norfolk Admirals és az Allen Americans játékosa volt. A 24 éves csatár a 2023–2024-es szezonban a Sportklub színeiben 43 Erste-ligás mérkőzésen 31 pontig jutott (12 gól + 19 gólpassz), a román bajnokságban pedig 23 mérkőzésen lépett jégre, ahol 36 pontot ért el, 16 gólt és 20 gólpasszt jegyeztek a neve mellé.

Az Onesto Bayreuth Tigers csapatának honlapján megjelent cikkben Brown a következőket nyilatkozta: „Folytatni akartam Európában, elmondtam az ügynökömnek, aki ajánlatot tett Bayreuthtól. Sokat kutattam az interneten, beszéltem barátaimmal, akik Németországban játszottak. Néhány ajánlás és az edzővel folytatott megbeszélés után döntöttem a Bayreuth mellett”

Brown a hetedik olyan jégkorongozó, aki tavasszal a Csíkszeredai Sportklub játékosa volt, és a nyáron új együtteshez igazolt.

Korábban Matt O’Connor kapus, illetve Erik Svetina, Spencer Asuchak, Sofron István, Karel Kubát és Jevgenyij Szkacskov távozása vált hivatalossá.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.