Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Visszavonul, edzőként folytatja a Gyergyói Hoki Klub rekordere

Gergely Imre 2024. június 29., 15:59

Kozma Zsolt 17 szezonon keresztül viselte a piros-fehér mezt, de most egy új korszak kezdődik az életében. A 35 éves hátvéd visszavonul és elkezdi edzői pályafutását.

Visszavonul, edzőként folytatja a Gyergyói Hoki Klub rekordere
Kozma Zsolt 17 szezonon keresztül viselte a piros-fehér mezt Fotó: Szász Adorján, GYHK

A gyergyószentmiklósi Kozma Zsoltot tavaly köszöntötte a csapat és a szurkolók, mert ő lett az első olyan játékos a gyergyói jégkorong történetében, aki több, mint 500 mérkőzést játszott piros-fehérben.

Kozma a 2007–2008-as szezonban került be a Progym felnőtt csapatának keretébe, és azóta csak a gyergyóiak csapatában szerepelt. Az Eliteprospects jégkorong statisztikai portál adatai szerint 694 mérkőzésen lépett jégre a Progym és a GYHK színeiben, de ebben nem szerepelnek például a Gyilkostó Kupa, és más, különféle hivatalosan nem jegyzett tornák, így biztosan kijelenthető, hogy több, mint 700 meccsen szerepelt szülővárosa csapatában.

Legnagyobb sikere természetesen egyben a gyergyói jégkorong legnagyobb eddigi eredménye, azaz az Erste Liga megnyerése. A GYHK Facebook oldalának nyilatkozva gy fogalmazott:

„Sikerült valóra váltsam saját álmomat, ami egyben sok más gyergyói álma is volt. Megnyertük az Erste Ligát és más szép sikereket is elértünk. Hogyha visszagondolok, hogy milyen körülmények között kezdtem a felnőtt jégkorongozást, és mi van most, amikor befejezem, óriási a különbség.

Az az igazán szép számomra ebben a történetben, hogy abból a szegényes környezetből, hova sikerült eljutnia a gyergyói csapatnak, és hogy ennek a részeként ezt mind megélhettem, és a csapattal együtt fejlődhettem.

Fotó: Szász Adorján, GYHK

Kozma beszélt arról is ,hogy számára melyek a legkedvesebb emlékek, illetve a legkiemelkedőbb eredmények.

„Nyilván első helyen az Erste Liga bajnoki cím áll, de van két olyan romániai bronzérem is, ami az akkori viszonyok közt felért számunkra egy bajnoki címmel. A Steaua elleni akkori derbik, vagy az utóbbi években a Sportklub elleni székely rangadók mindig emlékezetesek maradnak számomra” – fejtette ki véleményét az együttes rekordere.

Kozma egy pillanatig sem szakadt el a jégkorongtól. Máris elkezdett a szakmai stábban dolgozni a GYHK U21-es csapatánál, ahol Daradics Csaba mellett másodedzőként vállal szerepet a romániai felnőtt bajnokságban és a magyarországi U21-es pontvadászatban játszó csapatnál.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.