Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Brassói Corona és a Gyergyói HK komolyan készül, a Csíkszeredai Sportklub kivár

Dobos László 2024. június 27., 17:33

A tervek szerint idén is szeptember közepén kezdődik a közös magyar-román jégkorong-bajnokság, az Erste Liga. A tízcsapatos vetélkedőre hangoló együttesek közül a Csíkszeredai Sportklub kivételével mindenki jelentett be érkező és távozó játékosokat.

A Brassói Corona és a Gyergyói HK komolyan készül, a Csíkszeredai Sportklub kivár
Két és fél hónapot kell várni a hokis szezon kezdéséig. A szurkolók remélik, hogy újra lesznek izgalmas Sportklub–Corona mérkőzések Fotó: Borbély Fanni

Hivatalos közlemény a szezon pontos kezdéséről még nincs, de a román- és a magyar szakszövetség illetékesei is megerősítették, hogy zajlik a csapatokkal az egyeztetés, és a két szövetség is folytatott megbeszéléseket. Kérdéses a tavaly bevezetett középszakasz, a kígyóelvű rendszer megtartása.

Nagy Attila, a Román Jégkorong-szövetség (FRHG) elnöke megkeresésünkre válaszolva elmondta, hogy készül a román bajnokság programja is, ez igazodik majd az Erste Liga mérkőzésekhez.

A csapatok egy része már május második felében elkezdte a nyári alapozást. Az már rég bebizonyosodott, hogy a három-négy hónapos kemény nyári fizikai munka nélkül a játékosok nem bírják ki a a legtöbb esetben ötvenmeccses, hét hónapot tartó bajnokságot.

Fotó: Borbély Fanni

Az Erste Liga három erdélyi csapata közül a Brassói Corona és a Gyergyói HK komolyan veszi a keret összeállítását, illetve az alapozást is, a Csíkszeredai Sportklubról azonban nagyon kevés hír jelent meg. Különböző forrásokból kiderült, hogy Matt O’Connor kapus, illetve Erik Svetina, Spencer Asuchak és Sofron István már nem a kék-fehérek játékosa.

Kik jöttek, kik mentek?

A legtekintélyesebb magyar nyelvű, a hokira szakosodott portál, a jégkorongblog.hu összegyűjtötte az Erste-ligás csapatoknál idén nyáron bejelentett játékosmozgásokat.

Brassói Corona

Marad: Radim Valchař, Roberto Gliga, Tőke Zoltán, Gajdó Balázs, Szabó Krisztián, Rareș Vasile, Gajdó Tamás, Kovács Előd, Bors Huba, Farkas Tamás, Owen Williams.

Gyergyói HK

Távozik: Devin DiDiomete, Robin Rahm, Silló Arnold, Biró Gergő, Sami Tamminen, Mike Dalhuisen.
Marad: Sárpátki Tamás, Vincze Péter, Császár Hunor, Konsta Mesikämmen, Vincze Gergő.

BJAHC

Érkezik: Szabó Dániel, Varga Arnold, Sofron István.
Távozik: Tóth Gergely, Sági Martin, Ritter Zalán, Ilja Culigin, Kirils Galoha.
Marad: Pozsgai Tamás, Szabó Bence, Schlekmann Márk, Molnár Bálint, Farkas Roland, Ravasz Csanád, Tóth Richárd, Dóczi Zsombor, Weidemann Márk.

Debreceni EAC

Érkezik: Ilja Culigin, Anton Senfeld, Kirils Galoha.
Távozik: Niks Krollis, Nyikita Usnyev, Anton Vasziljev, Kamil Mingazov, Anton Jeliszejenko, Gregor Koblar, Sándor Bence, Hári Norbert, Mazzag Dániel, Rétfalvi Kristóf.
Marad: Mihalik András, Szeles Martin, Dominik Novotny, Jakabfy Sámuel, Mihail Bucskin, Molnár Dániel, Dobmayer Dominik, Bukor Rajmund, Vojtech Kloz, Kozma Ferenc, Mihalik Gergő, Jakabfy Csongor.

Dunaújvárosi Acélbikák

Érkezik: Tóth Gergely, Sági Martin, Sági Máté, Ritter Zalán, Mazzag Dániel, Hári Norbert.
Távozik: Somogyi Balázs, Szalma Zsolt, Varga Arnold, Léránt René, Kovács Dávid, Pinczés Olivér, Strenk Olivér, Károly Róbert Nikolász, Marosi Máté, Nemes Benjámin.
Marad: Kuminka Zsombor, Nagy Benjámin, Léhi Kristóf, Bánki Dávid, Tóth Balázs.

Miskolci DVTK Jegesmedvék

Érkezik: Rétfalvi Kristóf, Vokla Roland, Colin Doyle.
Távozik: Páterka Bence, Gianluca Esteves, Valentyin Razumnyak, Jegor Razumnyak, Justin Bean, Dillon Hill, Travis Verveda, Pecsét Bálint, Janis Voris, Gratzl Gellért, Fazakas Erik, Mattyasovszky Gergely, Nolan Vesey, Artyom Grjaznov.
Marad: Miskolczi Márk, Vojtkó Mátyás, Lövei Dávid, Szirányi Bence, Szalay Boldizsár, Alekszandr Skrabov, Simon Szathmáry, Tomás Vosvrda, Praták Dávid, Csiki Hunor, David Bartos, Vlagyiszlav Kulesov, Farkas Márton.

Székesfehérvári FEHA19 farmcsapata

Távozik: Jan Blasko, Roman Racsinszkij, Luka Ulamec, Gennagyij Koszinszkij.
Marad: Nyikita Melnyicsuk, Csibi Dávid, Szita Donát.

FTC-Telekom

Távozik: Vladimír Roth, Erik Nemec, Julius Marva, Nagy Gergő, Tóth Adrián, Farkas Simon, Yanick Turcotte, Boros Dániel.
Marad: Turbucz Martin, Arany Gergely, Lauri Kärmeniemi, Adam Brady, Galajda Zsombor, Jake Crespi, Tóth Gergő, Haranghy Bence, Földes László, Banga Nándor, Aku Kestilä, Nagy Kristóf, Németh Attila, Bán Károly, Seregély Máté.

Újpesti TE

Érkezik: Szalma Zsolt, Páterka Bence.
Távozik: Benk András, Sam Coatta, Taavi Tiala, Tino Metsavainio, Miro-Peka Saarelainen, Julius Nyqvist, Christian Silfver, Janne Laakkonen, Szabó Dániel, Sági Máté.
Marad: Kiss Patrik, Rajna Miklós, Kovács Sebestyén, Kovács Alex.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.