Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Mánya Szabolcs: „elsősorban fejben kell rendbe tenni magunkat”

Sebestyén Ervin 2024. február 20., 20:27 utolsó módosítás: 2024. február 20., 20:35

Elszenvedte zsinórban a negyedik vereségét a teremlabdarúgó 1. Ligában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC együttese. Megkerestük a csapat edző-játékosát, Mánya Szabolcsot, aki a csapat rövidtávú terveiről beszélt.

Mánya Szabolcs: „elsősorban fejben kell rendbe tenni magunkat”
Galérianézet
Mánya (jobbra) kiállt a társak mellett, senkit nem hibáztat a vereségért Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Kiválóan indult a legutóbbi, hétfő délutáni bajnoki összecsapás a Temesvári CFR otthonában, hiszen az első félidőben 18 percig remekül tartotta magát a háromszéki gárda, helyzeteket is sikerült kialakítania, majd a félidő végén két gyorsan bekapott gól megzavarta őket. A második találatot egy vendég játékos hibája előzte meg, Mánya Szabolcs azonban megvédte a kapust és ezúttal is kiállt a társai mellett.

Akárcsak korábban, most is azt tudom mondani, hogy soha sem fogunk egy játékost hibáztatni egy vereségért. Mindannyian hibázhatunk és hibázunk, emberek vagyunk. Vállalom a felelősséget, én döntöttem úgy, hogy ezt a taktikát alkalmazzuk, és nem sikerült jól”

– nyilatkozta a Székely Sportnak Mánya Szabolcs.

Fotó: Miska Brigitta

A klub edző-játékosa ezt követően hozzátette, hogy büszke a játékosokra, akik végig fegyelmezetten játszottak, főleg ami a kapott gólok előtti időszakot jelenti. Úgy gondolja, hogy most nagy hangsúlyt kell arra fektetni, hogy fejben legyenek erősebbek.

„A fiatalabbakra jellemző, hogy 2-3 gólos hátrányban már nem tudnak annyira fókuszálni és nem mindig hoznak jó döntést, de ez teljes mértékben érthető. A Temesvári CFR ellen a második játékrész elején kaptunk két gyors gólt, ami megzavart bennünket, csak szépíteni tudtunk.

A jövőben mindenképpen dolgoznunk kell azon, hogy erősebbek legyünk mentálisan, ne zavarjon meg minket a bekapott gól és akkor lehetünk igazán erősek”

– fejtette ki véleményét Mánya.

Fotó: Miska Brigitta

A bajnokság alapszakaszából mindössze egy forduló maradt hátra, ennek ellenére most nem ezen van a hangsúly a Sepsi-SIC csapatánál, ugyanis

hétvégén nagyon fontos mérkőzést játszanak az Inter Gyergyó ellen a Román Kupa negyeddöntőjében.

„Most mindent arra összpontosítunk, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a gyergyóiak ellen, hiszen ezen múlik, hogy ott leszünk-e a legjobb négy között. Nem lesz könnyű mérkőzés, a legjobb formánkat kell majd mutatnunk. Ha ez lejárt, akkor ismét a bajnokságra koncentrálunk majd” – vázolta fel Mánya Szabolcs.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.