Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Szenzációs formában vannak a magyar és a román válogatott Eb-csoportellenfelei

Sebestyén Ervin 2024. június 12., 14:28 utolsó módosítás: 2024. június 12., 14:31

A magyar és a román labdarúgó-válogatott az A, illetve az E csoportban foglal helyet a pénteken kezdődő németországi Európa-bajnokságon. Ellenfeleik szenzációsan teljesítettek a felkészülési időszakban, így a továbbjutás nem lesz egyszerű feladat.

Szenzációs formában vannak a magyar és a román válogatott Eb-csoportellenfelei
Egy vereséggel és egy győzelemmel hangolt a magyar válogatott Fotó: MTI/Ilyés Tibor

Marco Rossi szövetségi kapitány legénysége a házigazda Németországgal, Svájccal és Skóciával kell megküzdjön ahhoz, hogy ott lehessen az egyenes kieséses szakaszban. A magyar nemzeti csapat az első főpróbán nagy meglepetésre 2–1-es vereséget szenvedett el Írországtól, annak ellenére, hogy uralta a mérkőzést. Az utolsó felkészülési találkozóját viszont megnyerte, Izrael ellen 3–0-ra diadalmaskodott és bizakodva várhatja a kontinenstornát.

Németország szintén két összecsapást vívott az Eb-re hangolódva, előbb gól nélküli döntetlent ért el Ukrajna ellen, majd szoros meccsen 2–1-re verte Görögországot.

Julian Nagelsmann nem kísérletezett, a legerősebb kezdőt küldte a pályára, a szünet után viszont több újonc is lehetőséget kapott. Ennek ellenére mindkét alkalommal uralták a játékot és több nagy gólhelyzetet is sikerült kidolgozniuk.

Svájc Észtország ellen kezdte az igazi erőpróbát, és ezúttal is bizonyította, hogy könyörtelen az ellenlábas kapuja előtt. A kevés nagy helyzetből négyet is bevágott, így magabiztos siker lett a vége. Négy nappal később Ausztria ellen lépett pályára, ahol már kevesebb területet engedett az ellenfél, nem is sikerült túl sok lehetőséget kidolgozni, de így is eredményes volt a gárda és 1–1-es döntetlent ért el.

Skócia elsősorban Gibraltár ellen hangolódott az Európa-bajnokságra, sikerült érvényesítenie a papírformát és legyőzte a miniállamot 2–0-ra, habár több ziccert is elrontott. Aztán Finnország következett a sorban, 2–2-es döntetlennel zárt ellene.

Összességében elmondható, hogy a főpróbák során az A csoportban mindössze Magyarország bukott el mérkőzést, viszont nagy hiba lenne ebből bármiféle következtetést levonni.

Edward Iordănescu együttese Belgium, Szlovákia és Ukrajna ellen küzd a nyolcaddöntőbe kerülésért. Nem feltétlenül lehetnek elégedettek és magabiztosak a trikolórok, ugyanis mindkét felkészülési mérkőzésük gól nélküli döntetlennel zárult. Előbb Bulgária ellen hagyták ki a kihagyhatatlant, majd a még gyengébb játékerőt képviselő Liechtenstein hálóját sem sikerült megzörgetni.

Ezzel szemben Belgium mindkét meccsét kapott gól nélkül nyerte meg, előbb Montenegró, majd Luxemburg ellen bizonyult jobbnak.

180 perc alatt gólt rúgni sem tudott a román válogatott Fotó: Facebook/Team Bulgaria

Hasonlóan fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő Szlovákia is. Előbb San Marino, majd Wales volt az ellenlábasa, mindkettőnek négyet vágott és eközben egy gólt sem kapott.

Az E csoportban Ukrajna az egyetlen gárda, amely kikapott a főpróbán, Legyelország 3–1-re verte, majd négy nappal később egy Moldova elleni 4–0-s sikerrel korrigált a válogatott.

Magyarország Svájc ellen kezdi a tornát június 15-én, szombaton 16 órától, míg Románia hétfőn lép először gyepre, Ukrajnával mérkőzik meg szintén délután 4-től.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.