Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Egy félidő alatt elintézték a magyarok, Szoboszlait le kellett cserélni

Józsa Csongor , MTI 2024. június 08., 21:29 utolsó módosítás: 2024. június 12., 14:30

A magyar labdarúgó-válogatott az első félidőben gálázott, simán nyert az Izrael elleni felkészülési mérkőzésen. A csapatjáték biztató, Szoboszlai és Styles sérülés miatti lecserélése már kevésbé.

Egy félidő alatt elintézték a magyarok, Szoboszlait le kellett cserélni
Pozitív eredmény az elutazás előtt Fotó: MTI/Derencsényi István

Az utolsó felkészülési mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó-válogatott a jövő héten kezdődő Európa-bajnokság előtt, Debrecenben, Izrael ellen. Marco Rossi az Írországban pályára küldött kezdőjén hármat változtatott, Dárdai, Nego és Schäfer adta át a helyét – apró sérülés miatt – Szalai Attilának, Bollának és Stylesnak; kapusposzton a kapitány ezúttal is Gulácsinak adott lehetőséget, ami talán már előre vetíti döntését a kontinenstornára is.

Az is változás volt a dublini meccshez képest, hogy a magyar csapat milyen tempóban kezd: az első tíz percben két jobb oldali beadás is óriási helyzetet eredményezett – a másodikból gól is lett. Előbb Szoboszlai zseniális csele és centerezése után Varga Barnabás talált kapufát, majd a Fradi-center nem sokkal később (mint kiderült) gólpasszt tálalt vissza Sallai Rolandnak (1–0).

A magyar válogatott szinte akkor bontotta meg az izraeli bal oldalt, amikor csak akarta, így a félidő felére már három volt a különbég. A főszereplő Varga lett, aki Bolla és Sallai kiszolgálását is köszönte szépen, előbbit közelről bepasszolta (2–0), utóbbit bő tíz méterről bebólintotta (3–0).

Fotó: MTI/Derencsényi István

Ran Ben Shimon döntése tökéletesen leírta az első félórát: az izraeli szövetségi kapitány formabontó hármas cserét hajtott végre, szerkezetet is váltott, míg számunkra is egy csere lett a félidő egyetlen negatív aspektusa – a megsérülő Stylest Kleinheislernek kellett váltani. A szünetben Rossi tovább rotált – mégiscsak nyakunkon az Eb – Gazdag és Fiola is lehetőséget kapott, de a cserék sora még sajnos nem ért véget: bő tíz perc után Szoboszlai is jelezte, hogy vége, kötéssel a combján ballagott le. Az izraeli válogatott ezután néhány szöglet erejéig beszorította a hazaiakt, de komoly lehetőségig nem jutott.

Jövő szombaton Svájc ellen Eb-csoportmeccset játszik a magyar válogatott.

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Izrael 3–0 (3–0).
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Gólszerző: Sallai (11.), Varga B. (19., 22.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.