Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Edward Iordănescu: „az első húsz perc a miénk volt, kár a bekapott gólért”

Sebestyén Ervin 2024. július 03., 11:46

Románia 3–0-s vereséget szenvedett el Hollandia ellen kedden este a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, így a trikolórok búcsúztak a tornától. A kiesés után Edward Iordănescu szövetségi kapitány azon is elgondolkodik, hogy lemond a posztjáról.

Edward Iordănescu: „az első húsz perc a miénk volt, kár a bekapott gólért”
Galérianézet
Eddig tartott a román álom, hazautaznak az Eb-ről Fotó: Facebook/Echipa națională de fotbal a României

Remekül teljesített a román válogatott a csoportkörben, négy ponttal jutott tovább a nyolcaddöntőbe, ahol már viszont nem bírt a hollandokkal. Az első percekben bátran játszottak, aztán egy bekapott gól mindent megkavart.

„Az első húsz percben érvényesült, amit elterveztünk, bátran játszottunk, volt lövésünk. A bekapott gólért kár, az teljesen megkavart mindent és újra kellett tervezni a taktikát.

Biztos voltam benne, hogy meglepetést okozhatunk azzal, ha magasan letámadunk, szemmel láthatóan ez működhetett volna, viszont Gakpo lövése utat talált a kapuba, innen minden megváltozott”

– nyilatkozta az összecsapás után a románok szövetségi kapitánya a Pro Arena csatornának.

Hozzátette, hogy a játékosok így is kiválóan teljesítettek, nagyszerűen reagálták le a helyzeteket, jól védekeztek a hollandok ellen.

„Azt senkinek sem kell mondani, hogy egyénileg sokkal jobbak, mint mi, egy az egy ellen nagy eséllyel indultak neki minden párharcnak.

Nagyon büszke vagyok a fiúkra, hiszen egy szenzációs kaland végéhez érkeztünk, úgy érzem mindenki a legjobb tudása szerint teljesített és mindent megtett annak érdekében, hogy ez az utazás minél tovább tartson”

– mondta el a kiesés után Edward Iordănescu.

Fotó: Facebook/Echipa națională de fotbal a României

Azt is kiemelte, hogy a pálya szélén két tabletről is követik az eseményeket, nagyon jól látják mikor mi történik a játéktéren és ezért kérdőjelezik meg sokszor a játékvezetők döntését, ennek ellenére most erről sem szívesen beszélt.

„Nincs értelme a bírókat emlegetni, ha nagyon bele akarunk menni, akkor a belgák elleni mérkőzést is felhozhatnánk, amit követően több neves korábbi játékvezető is megerősített, hogy hibákat követett el a sípmester.

A hollandok ellen erről szó sincs, jobbak voltunk mint mi, véget ért az Európa-bajnokság számunkra, nem keresünk kifogásokat”

– nyilatkozta csalódottan.

Fotó: Facebook/Echipa națională de fotbal a României

A tapasztalt szakembert ezt követően a jövőjéről kérdezték, ezzel kapcsolatban pedig még nem tudott semmi biztosat mondani, kérdéses, hogy marad-e a válogatott kispadján.

„Most egy kis pihenő következik, nagyon nehéz időszak volt ez. Úgy érzem, hogy a családomnak nagyobb szüksége van rám, mint a válogatottnak.

A két és fél év alatt rengeteg kritika ért több oldalról, nem volt egyszerű feladat ez. Szeretném higgadtan átgondolni és átbeszélni a vezetőséggel, és akkor döntök a jövőmmel kapcsolatban”

– árulta el a szövetségi kapitány.

Fotó: Alex Micsik/Agerpres

A román válogatott csapatkapitánya, Nicolae Stanciu próbálta a vereség jó oldalát nézni.

„Megtanultuk, hogy ez lehetséges, nagy dolgokra vagyunk képesek, ha együtt harcolunk, ha mindent beleadunk a pályán.

Bár nem jutottunk be a negyeddöntőbe, remélem, mindenki büszke és felismeri, hogy milyen teljesítményt nyújtottunk válogatottként, miután huszonnégy éve nem volt ilyenben része a nemzeti csapatnak.

Nem hiszem, hogy sajnálkoznunk kellene, hanem kezet kellene fognunk, gratulálva egymásnak” – fejtette ki véleményét a csapat vezére.

Ronald Koeman, a holland válogatott szövetségi kapitánya elégedetten nyilatkozott csapatáról a győzelem után.

„Tudtuk, hogy Románia egy jó együttes és biztos voltam benne, hogy nehéz lesz feltörni a védelmüket.

A korai gól nagyon jót tett nekünk, utána rengeteg problémát okoztunk számukra a védelemben.

Gratulálok a fiúknak. A futball már csak ilyen, egyik meccsen jól játszunk, a másikon nem. Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy ilyen teljesítménnyel a döntőben van a helyünk” – nyilatkozta bátran az UEFA oldalán.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.