Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Többet érdemelt volna, hálás szurkolóinak az FK Csíkszereda

Dobos László 2024. május 28., 11:53 utolsó módosítás: 2024. május 28., 12:00

Emelt fővel zárta az FK Csíkszereda labdarúgó együttese az élvonalba jutásért kiírt osztályozó visszavágóját, hétfőn este hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Bukaresti Dinamóval. A mérkőzés után az edzők és a játékosok nyilatkoztak.

Többet érdemelt volna, hálás szurkolóinak az FK Csíkszereda
Galérianézet
Szép számban kijöttek a szurkolók, az utolsó percig biztattak a csíkszeredai csapatot Fotó: Pinti Attila

A román labdarúgó Szuperliga 13. helyezettje és a másodosztályban hatodik székelyföldi csapat közötti összecsapás visszavágóján a házigazda FK Csíkszereda uralta a játékot, a számos helyzet ellenére azonban a szabályos gól nem jött össze. Szufián Dzsebari szerzett ugyan az első félidőben egy szépségdíjas találatot, azonban azt a videóbíró (VAR) érvénytelenítette.

Ilyés Róbert, az FK Csíkszereda vezetőedzője elmondta, ha olyan szurkolótáboruk lett volna Bukarestben is, mint hétfőn este Csíkszeredában, akkor nem szenvedtek volna idegenben vereséget a párharc első meccsén. „Elmondhatom azt, hogy a bukaresti 2–0-s győzelmét 90 százalékban a szurkolóinak köszönheti a Dinamo. Az a véleményem, hogy megérdemeltük volna, hogy feljussunk.

Örvendek, hogy nálunk is azért szép számban kijöttek a szurkolók, biztattak az utolsó percig. Ha nekünk is mindig ilyen szurkolótáborunk lenne, mint ezen hétfőn este, és minden mérkőzésen így biztatná a csapatot, akkor biztos, hogy mi is magasabb szinten tudnánk futballozni”

– fogalmazott Ilyés.

Az FK Csíkszereda vezetőedzője, Ilyés Róbert. A csíki férfi labdarúgás történetének legjobb eredményét érte el a 2023-2024-es szezonban Fotó: Pinti Attila

Az FK vezetőedzője nem értette, hogy miért kellett már a mérkőzés első perceiben, a pálya közepén történt szabálytalanságnál sárga lapot felmutatni. „Erre a cserepadnak volt egy reakciója, és Vellai Áron, az erőnléti edzőnk piros lapot kapott, de mindenkinek az volt a véleménye, hogy azért a faultért nem kellett volna sárgát adni.

Én azt mondom, hogy egy kicsit túlzott volt ez az egész bíráskodás. Zavart az is, hogy engedte az időhúzást. Ennyi sok időhúzás után, és a sok csere miatt csak három perc hosszabbítást ítéltek a végén. A Dinamóról, egy topcsapatról beszélünk, megkapták azt az 5-10 százalék segítséget. De legalább egy sárga lapot adhattak volna a kapusuknak az időhúzásért”

– hangsúlyozta Ilyés, aki az első félidőben történt két kényszercseréről is beszélt.

„Két kulcsfontosságú játékost veszítettünk el az első félidőben. Egész héten gyakorolt taktikánkat egy fél óra elteltével fel kellett adni, mást kellett alkalmazni. Nem mondom azt, hogy rosszul jöttek be a cserék, szó sincs róla, de azért egész héten gyakoroltunk egy taktikát, és azt nem tudtuk kivitelezni, ez hátrány volt számunkra.

De ettől eltekintve, amit a fiúk produkáltak, és amit bemutattak a közönségnek, azért én gratuláltam az öltözőben nekik, büszke voltam a csapatomra”

– nyilatkozta Ilyés, akitől megtudtuk, hogy a két sérült csíki játékos közül Veres Szilárdot a mentő a kórházba vitte, mert óriási daganat van a lábán, nem tudott lábra állni. Remélik, hogy nincs törés. Dzsebari pedig úgy tűnik izomszakadást szenvedett.

Ilyés Róbert nem értett mindig egyet a bírói döntésekkel Fotó: Pinti Attila

Makrai Gábor azt mondta a mérkőzés végén, hogy borzasztóan csalódottak. „Nem értük el a fő célunkat. Hiába dolgoztunk egész évben ezért.

Szerintem mindent elmond, hogy egy első ligás csapat húzta az időt, legalább 10-15 percet elcsalt a meccsből ellenünk, úgymond egy másodosztályú csapat ellen. Úgyhogy szerintem ezért az a mi csapaterősségünket dicséri.

Nagyszerű volt, jó volt játszani. Nagyon sajnáljuk, hogy nem sikerült feljutnunk az első ligába. Köszönjük a szurkolóknak, tényleg egy igazi futballhangulatot teremtettek itt Csíkszeredában. Reméljük jövőre sikerülni fog a feljutás is” – mondta el Makrai.

Babati Bejámin (középen) előtt adódtak mindkét meccsen nagy gólhelyzetek Fotó: Pinti Attila

Babati Benjámin úgy érezte, hogy eltüntették az osztálykülönbséget: „Ez egy ilyen nap volt, sajnos. Húzták ellenünk az időt. Ezen a mérkőzésen nekünk állt a zászló végig, mert nem emlékszem olyan szituációra, hogy a Szilinek (Gyenge Szilárd kapus – szerk. meg.) olyan nagyon nagyot kellett volna menteni. Azt sem tudták, hogy milyen színűben véd Szili. Kis klasszikus, de tényleg most ez egy ilyen nap volt, sajnos nem ment be semmi” – nyilatkozta Babati.

Makrai Gábornak több gólhelyzete volt, de nem sikerült gólt zereznie Fotó: Borbély Fanni

Csűrös Attila, az FK csapatkapitánya szerint a játékukból csak a gól hiányzott. „Nagyon szomorú vagyok. Úgy gondolom, hogy mi voltunk a pályán a jobb csapat.

A játékunkból csak a gól hiányzott, sajnos 0–0 maradt. Megyünk tovább, újrabeszéljük, hogy mi lesz a jövőben. Én megköszönném a nézőknek, hogy ilyen szép számban kijöttek, ez fantasztikus volt számomra”

– tette hozzá Csürös.

Ahmed Bani, a Dinamo saját nevelésű játékosa szerint ezen a mérkőzésen is szenvedtek, ahogy egész szezonban. „Nem volt kellemes végig védekezni, de fontos, hogy nem kaptunk gólt” – mondta Bani.

Dennis Politic, a Dinamo brassói születésű csatára szerezte a bukarestiek mindkét gólját az első mérkőzésen. „Elértük a célunkat, azt, amiért ide jöttünk Az élvonalban maradtunk.

Ez volt a legcsúnyább meccs, amit életemben játszottam, hiszen soha nem védekeztem 90 percen át, mint ahogy ezúttal tettük.

Nem volt egy szép mérkőzés sem számunkra, sem szurkolóinknak, akik elkísértek minket, és akiknek ezúton is köszönjük” – nyilatkozta Politic.

Szufián Dzsebari szépségdíjas gólt lőtt, de les címén érvénytelenítették Fotó: Pinti Attila

Željko Kopić, a Dinamo horvát nemzetiségű vezetőedzője elégedett azzal, hogy az élvonalban maradt csapata.

Az a fontos, hogy nem estünk ki, de ezen a meccsen nem játszottunk jól. Nem tudtuk birtokolni a labdát, és mentálisan is nagyon nehéz mérkőzés volt.

Ez nem az a pillanat, amikor az én jövőmről kellene beszélni. A Dinamónak egymást követően a negyedik esztendeje, amikor gondjai vannak, és azon kellene gondolkozni, hogy ne jusson újra ide, mert ez a klub nem érdemli meg, hogy hasonló helyzetbe kerüljön” – hangsúlyozta a Dinamo vezetőedzője.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.