Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem haragszom a fiúkra, egyszerűen nem tudunk gólt szerezni – véli az SZFC menedzsere

Zátyi Tibor 2024. május 09., 19:17

Legutóbbi öt mérkőzésén négy vereséget szenvedett a labdarúgó 3. Liga alsóházi rájátszásában a Székelyudvarhelyi FC. A csapat így is vezeti csoportját, ám nagyon érezhető a megtorpanás. A formahanyatlásról László Zsolt csapatmenedzserrel beszélgettünk.

Nem haragszom a fiúkra, egyszerűen nem tudunk gólt szerezni – véli az SZFC menedzsere
Galérianézet
Többször is nagy védelmi hiba miatt kap gólt a Székelyudvarhelyi FC. Képünk illusztráció

A hullámvölgy április közepén kezdődött, amikor az SZFC a Sepsi OSK II. vendégeként több mint egy félidőt emberelőnyben játszva szenvedett vereséget, majd hazai pályán egy hajrában kikínlódott győzelem következett a Viitorul Curița ellen.

Ezt követte az utóbbi évek legszürreálisabb meccse, amikor Tatrangon az 51. percben már 4–1-re vezetett Lucian Nicolau együttese, a lefújáskor viszont a hazaiak örülhettek, hiszen megfordították az állást, 5–4-re nyertek.

A küzdeni akarással nincs gond a csapatnál

Jött két szerzett gól nélküli találkozó, a sereghajtó, a szezon végén kieső Brassói SR Municipal otthonában 2–0-ra kapott ki, míg a hétközi fordulóban, Kézdivásárhelyen egy fél szezonra való helyzetet kihagyva maradt alul 1–0-ra.

„Egyszerűen nem tudom, mi történik. Mintha vakáción lennének a fiúk. Pedig jól játszunk, de nem tudjuk értékesíteni a helyzeteket. A fociban van egy mondás, hogy ha nem is rúgod be a lehetőségeket, legalább ne kapj gólt. Hát, mi nem tudjuk megőrizni a kapunkat, és legtöbbször gyermeteg hibából maradunk alul. Brassóban a labdát rárúgtuk az ellenfélre, úgy kaptunk gólt, Kézdivásárhelyen pedig gyakorlatilag egykapuztunk, a hazaiak szabadrúgáshoz jutottak, jött az ívelés, mi pedig megettük és persze, hogy betaláltak” – kezdte az összefoglalót a Székely Sport megkeresésére László Zsolt csapatmenedzser.

Az SZFC az idén lejátszott tíz mérkőzésén kilencszer legalább egy gólt kapott, három győzelem, egy döntetlen és hat vereség a mérleg – a rossz tavaszi kezdés miatt pedig le is csúszott a felsőházi rájátszásról.

„Ha azért fizetnénk a fiúknak, hogy nem szabad gólt rúgjanak, akkor is egyet szerzünk Kézdivásárhelyen. Egyszerűen nem tudom elhinni ezt a rossz sorozatot. Pénteken jön a Sepsi OSK II., nekik vissza szeretnénk vágni a vereség miatt, és így jó morállal tudunk menni a Curițához. Az idei szezont pedig hazai pályán Tatrang ellen zárjuk, őket mindenképp le kell győzzük.

Pozitív eredményekkel pedig valamelyest tudunk kozmetikázni a rájátszásbeli teljesítményünkön”

– folytatta.

Fotó: László Ildikó

Arra a kérdésünkre, hogy mi az oka a rossz formának, László Zsolt kiemelte, hogy fejben fásultak a játékosok, hiszen utolsó döntésként nem mindig a legjobbat hozzák meg. „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a fiúk nem akarnak focizni. Hiszen érdekli őket minden meccs, nyomnak, hajtanak, de a kulcsmomentumokban mindig rossz döntést hoznak meg” – emelte ki.

A közbeszédben gyanús meccsként emlegetik a tatrangi kiszállást. A csapatmenedzser határozottan kijelentette, hogy a bundagyanú fel sem merülhet. „Nálunk soha nem volt ilyen és soha nem is lesz! 4–1-nél úgy éreztem magamat, mint aki Bajnokok Ligáját nyert. A hazaiak meg minden mindegy alapon ívelték fel a labdákat, nálunk csökkent a koncentráció, jöttek a gyerekes hibák, öngólt is rúgtunk. A tatrangiak vérszemet kaptak, a hátulról érkező csapatot nehéz megállítani, és fordítottak.

Amúgy a hullámvölgy amiatt is van, hogy a védelemben több húzóember is meccsek óta rossz formában van.

Elől jól játszunk, nincs azzal gond, hiszen rengeteg helyzetünk van, amiket viszont nem tudunk befejezni. Az a nagy szerencsénk, hogy sok pontot szereztünk az alapszakaszban, így nem vagyunk bajban. Persze, ha kevesebb lenne és égne a ház, akkor teljesen más lenne a taktika, védekezőbb felállásban, ellentámadásra építve játszanánk. De most így, hogy sok ponttal vezetjük a csoportot, mindenki ellen próbálunk focizni, de a hatékonyság nagyon hiányzik. Ezért mondom, hogy a fiúk hajtanak, küzdenek, csak nem tudunk gólt szerezni, így nem tudunk rájuk haragudni” – zárta a beszélgetést László Zsolt.

Fotó: László Ildikó

A Székelyudvarhelyi FC legközelebb pénteken játszik, 18 órakor a Sepsi OSK II. csapatát fogadja a sétatéri stadionban. A Kézdivásárhelyi SE szombaton 18 órakor a Brassói SR Municipal vendége lesz.

Az SZFC-nek egy pont is elég ahhoz, hogy megnyerje az alsóházi rájátszást – és akárcsak a tavalyi kiírásban – és az ötödik helyen zárja a 3. Liga 5. csoportját.

3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Székelyudvarhelyi FC
7
3
0
4
11-12
38
2
Kézdivásárhelyi SE
7
3
1
3
10-8
29
3
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II.
7
4
0
3
11-7
28
4
Viitorul Curița
6
3
1
2
9-6
26
5
Tatrangi Ciucaș
7
2
1
4
10-19
20
6
Brassói SR Municipal
6
2
3
1
12-11
16

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.