Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Még ha negyeddöntőbe is jutna a román válogatott, akkor sem halasztják el a bajnoki rajtot

Horváth Bálint Ottó 2024. június 28., 13:57

Nagy meglepetést okozott a román válogatott azzal, hogy bejutott a nyolcaddöntőbe a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. A nem várt sikeres szereplés kissé keresztbe tett a hazai élcsapatoknak, de nem halasztják el a bajnoki rajtot.

Még ha negyeddöntőbe is jutna a román válogatott, akkor sem halasztják el a bajnoki rajtot
A bajnoki címvédő FCSB már a jövő héten pályára lép az új szezonban Fotó: Pinti Attila

Románia megnyerte a kontinenstorna E csoportját, ahol Belgium, Ukrajna és Szlovákia előtt végzett. A rendkívül kiegyenlített négyesben a válogatottak végül egyaránt négy ponttal zártak, a körbeverésnek és jobb gólkülönbségének köszönhetően a román együttes szerezte meg az első helyet. A nyolcaddöntőben Edward Iordănescu szövetségi kapitány csapata július 2-án, kedden 19 órától Münchenben a holland válogatottal találkozik.

Amennyiben Románia továbbjut, a negyeddöntős mérkőzést július 6-án játsszák le, ami felborítja az előző szezonban dobogós helyeken végzett román klubcsapatok programját, amelyeknek játékosai szerepelnek a nemzeti csapatban. A hazai bajnok FCSB-től négy labdarúgó (Ștefan Târnovanu, Florinel Coman, Adrian Șut és Darius Olaru), a Kolozsvári CFR-től ketten, Vasile Mogoș és Daniel Bîrligea, míg az Universitatea Craiovától Nicușor Bancu szerepel a román válogatottban az Eb-n.

A Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) főtitkára, Iustin Ștefan közölte, hogy ennek ellenére a Szuperliga szezonkezdetét nem halasztják el, ezt egyáltalán nem vették számításba.

Egyébként is nagyon zsúfolt a szezon, hogy helyet adjunk az összes bajnoki fordulónak, anélkül, hogy túl sok hétközi játéknap legyen, mert azok okozzák a legnagyobb problémát. Még ha Románia be is jut a negyeddöntőbe, akkor sincs olyan forgatókönyvünk, hogy elhalasztjuk a szezonkezdetet”

– nyilatkozta Justin Ștefan a golazo.ro portálnak.

Mint ismert, a hazai labdarúgóidény 2024–2025-ös szezonja már július 4-én, csütörtökön elkezdődik, amikor a bukaresti Ghencea stadionban a bajnoki címvédő FCSB és a Román Kupa-győztes Vajdahunyadi Corvinul küzdenek a Szuperkupa elhódításáért.

Az élvonalbeli bajnokság rajtját a július 12-ei hétvégére időzítették, azaz az Európa-bajnokság döntője előtt két nappal már meccset játszanak a Szuperliga új kiírásában, amelynek menetrendjét július 1-jén, hétfőn készítik el.

Érdekesség, hogy az Eb-n a legjobb tizenhat közé jutott válogatott közül Romániában kezdődik el a leghamarabb a bajnokság. Az európai topligák augusztusban rajtolnak, ezeken kívül Svájc, Dánia és Szlovénia azok az országok, ahol szintén korán, július 20-án indulnak a bajnoki küzdelmek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.