Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Lesz esélye az osztályozón a Gyergyószentmiklósi VSK-nak

Gergely Imre 2024. május 30., 11:40 utolsó módosítás: 2024. május 31., 08:45

A tavalyinál erősebb csapattal vág neki a labdarúgó 3. Ligába jutásért kiírt osztályozónak a Gyergyószentmiklósi VSK. Az ellenfél pedig könnyebbnek ígérkezik, mint a korábbi alkalmakkal. A csapatnál nagyon bíznak benne, hogy idén végre meglesz a feljutás.

Lesz esélye az osztályozón a Gyergyószentmiklósi VSK-nak
Galérianézet
Idén is magabiztos játékkal lett bajnok a Gyergyói VSK Fotó: Gyergyószentmiklósi VSK

Még hátra van egy forduló a labdarúgó 4. Liga Hargita megyei csoportjának felsőházi rájátszásából, de az már korábban eldőlt, hogy a Gyergyószentmiklósi VSK nyeri a bajnokságot. Az elmúlt szombaton a bajnoknak járó serleget és érmeket is átvehették.

Semmiképpen nem mondható rossz előjelnek, hogy az utolsó hazai mérkőzésen 8–0-ra verték a második helyezett Csíkszentsimont. Könnyen lehet arra következtetni, hogy egy jó csapat indulhat a 3. Ligába jutásért kiírt osztályozón. Az mér kérdéses, hogy ki lesz az ellenfél. Ami biztos, hogy Szeben megye bajnokával kell majd szembenézni, de itt még nincs eldőlve, hogy ki végez az élen.

Fotó: Gyergyószentmiklósi VSK

Két fordulóval a vége előtt a Resinári (Rășinar) Păltiniș 66 ponttal vezeti a sorozatot, a 64 pontos Nagyszebeni Voința előtt.

Rokaly Attila, a Gyergyószentmiklósi VSK vezetője arra számít, hogy a jelenlegi listavezető lesz végül a bajnok, és velük kell majd megütközniük a feljutásért.

Amint a Székely Sport érdeklődésére válaszolva elmondta, megnézték a két lehetséges rivális egymás elleni mérkőzését, tudják tehát, hogy mire számíthatnak az osztályozón. Úgy látja, hogy azokhoz képest, akikkel az utóbbi években az osztályozókon találkoztak (Medgyesi Gaz Metan, Marosvásárhelyi SE, Brassói Corona, Sellenberk), most egy könnyebb ellenfél vár rájuk. Ezek mindegyike messze jobb lehetőségekkel rendelkezett, mint a gyergyóiak, most viszont egy hasonló képességű riválissal találkoznak.

Fotó: Gyergyószentmiklósi VSK

Én úgy gondolom, mindkét lehetséges ellenfél verhető

– mondta Rokaly.

Rámutatott, hogy a Gyergyószentmiklósi VSK kerete is alaposan megerősödött, Hodgyai László, Szőcs László, Bartók Alpár, Precup Andrei, Kovács Botond, Péter Zsombor és Lőrincz Csongor érkezésével, azaz a tavalyinál egy jobb csapat lép majd pályára az osztályozón. Hiányosság az egyik belső védő posztján van, de az edző-játékos Andrei Țepeș fog azon a poszton szerepelni, és ez megoldást jelent.

Rokaly Attila Fotó: Gyergyószentmiklósi VSK

Az osztályozó június 16-án idegenben kezdődik, 23-án Gyergyószentmiklóson lesz a visszavágó, ahol remélhetőleg feljutást ünnepelhetnek a gyergyóiak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.