Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kiütötte Bosznia-Hercegovinát a román válogatott

Zátyi Tibor 2024. június 06., 22:08 utolsó módosítás: 2024. június 07., 09:23

Magabiztos játékkal jutott a bosznia-hercegovinai rendezésű minifoci-Európa-bajnokság elődöntőjébe Románia, a világbajnoki címvédő csütörtökön este három góllal győzte le házigazdáját.

Kiütötte Bosznia-Hercegovinát a román válogatott
Nagyszerű formában a román válogatott Fotó: emfeuro.eu

Gyorsan előnybe került Románia a szarajevói torna negyeddöntőjében, a hatodik percben Ungur lőtte be a kapu elé a labdát, ahol Șaim közelről a hálóba továbbította. A gól kissé elvette a kedvét a hazai közönségnek, a játék pedig a románok akarata szerint zajlott, akik a 10. percben büntetőből növelték előnyüket, az esetet a VAR hosszan vizsgálta, aztán Balogh vágta a hálóba a labdát.

Ezután boszniai nyomás következett, több helyzetet is elpuskáztak a hazaiak, majd a szünet előtt Șaim duplázott, és így kényelmes előnybe hozta a válogatottat. Sőt, a játékrész vége előtt öt perces emberelőnybe is kerültek, miután egy bosnyák játékos megkapta második sárga lapját.

Már 40 másodperccel a középkezdést követően négyre növelte előnyét Románia, majd a bosnyákoknak sikerült kivédekezniük az emberhátrányukat. Amint kiegészültek, rögtön lehozott kapusos taktikára váltottak, de csak kapufáig jutottak, akárcsak a románok is. A bosnyákok a végső sípszó előtt büntetőből megszerezték becsületgóljukat, a négy közé Románia jutott.

Az Eb pénteki elődöntőjében megismétlődik a legutóbbi vébé döntője: 2023 novemberében az Egyesült Arab Emírségekben Románia 2–2-es rendes játékidő után idegölő büntetőpárbajban, 12–11-re győzött Kazahsztán ellen.

Románia hatszoros Eb-győztes, az első hat tornát zsinórban megnyerte. A legutóbbi két viadalon döntőt játszott, előbb Csehországgal, majd Azerbajdzsánnal szemben marat alul. Kazahsztán 2016-ban aranyérmes volt, az előző két kiírásban elődöntőbe jutott, majd bronzmeccset játszott, 2018-ban legyőzte Angliát, legutóbb, 2022-ben kikapott a bolgároktól.

Minifoci-Európa-bajnokság, negyeddöntő
Románia–Bosznia-Hercegovina 4–1 (3–0),
gólszerzők Șaim (6., 25.), Balogh (10. – hétméteresből), Dumitrovici (26.), illetve Ibricic (50. – hétméteresből)

További eredmények: Montenegró–Franciaország 2–3, Azerbajdzsán–Kazahsztán 0–0, büntetőkkel 6–7; Szerbia–Belgium 4–0.

Az elődöntőben: pénteken 20 órától Franciaország–Szerbia, 21.30-tól Románia–Kazahsztán.

A magyar válogatott a nyolcaddöntőben búcsúzott.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.