Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ilyés Róbert szerint érződött a különbség a másodosztály és a Szuperliga között

Dobos László 2024. május 21., 11:57 utolsó módosítás: 2024. május 21., 13:48

Kétgólos csíki vereséggel zárult hétfőn este Bukarestben a Dinamo és az FK Csíkszereda közötti labdarúgó mérkőzés, a román élvonalban való feljutásért, illetve bennmaradást vívott párharc első összecsapása.

Ilyés Róbert szerint érződött a különbség a másodosztály és a Szuperliga között
A legvégén az FK Csíkszereda edzője, Ilyés Róbert gratulált tanítványainak Fotó: Pinti Attila

A hivatalos közlemény szerint 31 123 néző előtt lejátszott mérkőzésnek a 2011 őszén átadott Nemzeti Aréna volt a házigazdája, ahol 2012-ben Európa Liga-döntőt játszottak, de itt volt a 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nagyon látványos, 3–3-as döntetlent követően a büntetőpárbajban a franciákat legyőző Svájc továbbjutását, a legjobb nyolc közé kerülését jelentő összecsapás is. A mérkőzés utáni nyilatkozatokat gyűjtöttük csokorba.

Ilyés Róbert, az FK Csíkszereda vezetőedzője szerint csapata félénken kezdte a találkozót, érződött a közönség nyomása. „Az első húsz percben ellenfelünk nagy nyomás alá helyezett, majd kiegyensúlyozottabbá vált a párharc, és a 30. perc után többet voltunk játékban. Dennis Politic jelentette a különbséget a két csapat között, ő egy minőségi játékos. Ha egy olyan technikás labdarúgónak, mint ő teret engedsz, akkor gólt fog szerezni.

Érződött a különbség a másodosztály és a Szuperliga között, a játék ritmusa a második liga feletti volt.

Fotó: Pinti Attila

Úgy éreztem, hogy egyes játékosaim a második félidőben mentális feladták. Többen azt mondták, hogy izomgörcsük volt, és ez elgondolkoztat. Ha lőttünk volna egy gólt, akkor sokkal nagyobb reményeink lettek volna a visszavágóra. Gratuláltam a fiúknak a mérkőzés után, el kell ismernünk a mi szintünket, és tárgyilagosak kell legyünk. Minden játékosom megpróbálta tudása legjavát adni, nincs amit felrójak nekik. A visszavágót hazai pályán játsszuk, és nincs veszítenivalónk, kell élvezzük a játékot, bízok egy jó eredményben a visszavágón” – nyilatkozta Ilyés a mérkőzés után.

Veres Szilárd, az FK Csíkszereda játékosa dühös volt a két kapott gól miatt. „ Tudtuk, hogy agresszív letámadással kezd a Dinamo. Várjuk a visszavágót, és remélem, hogy az a meccs más lesz. Mi a második ligából jövünk. Ma kikaptunk, de reméljük, hogy egy nagy meccset csinálunk a visszavágón.

Minden bizonnyal meg tudjuk fordítani a dolgokat. Sokkal jobb lett volna ha 0–0-val, illetve 0–1-gyel zárul a mérkőzés”

– mondta el Veres Szilárd.

Fotó: Pinti Attila

Gyenge Szilárdot, az FK Csíkszereda kapusát nagyon dicsérték a bukaresti újságírók. A felcsíki születésű 23 éves hálóőr a mérkőzés végén elmondta, hogy meghatotta a stadionban tapasztalt hangulat, amikor kijött a bemelegítésre, akkor érezte, hogy labdarúgó. Reméli, hogy Csíkszeredában a visszavágón másképp lesz, reméli, hogy le tudják majd győzni a Dinamót. Dicsérte a két gól szerzőjét, Denis Politicot, de biztos benne, hogy semlegesíteni tudják majd a kiváló csatárt. „Nem tudom most megmondani, hogy mennyi esélyünk maradt a továbbjutásra, de majd kiderül. Szerettük volna ha 0–0-val zárul a mérkőzés. Nem adjuk fel, harcolni fogunk. Pozitívak vagyunk, szerintem jól játszottunk. A Dinamo 50 százalékban megmenekült a kieséstől, de mi optimisták vagyunk, meg szeretnénk nyerni a hazai mérkőzést” – hangsúlyozta Gyenge.

A Dinamo mindkét gólját a brassói születésű, a Johannes Honterus középiskolában érettségizett, 24 éves Dennis Politic szerezte. „Nagyon örülök a győzelemnek. Szerintem nagyon sok helyzetet alakítottunk ki. Az első félidőben nehéz volt felbontani a csíkiak védelmét, de éreztük, hogy az első gól után jobb lesz a folytatás.

A második gólom egy ösztönös akció volt, bejöttek a cseleim, de azt tudni kell, hogy a cseleket és a 16-os területére való betöréseket nagyon sokat gyakorlom, és ezekre nagyon koncentrálok”

– nyilatkozta Politic.

A 78 éves Mircea Lucescu, minden idők egyik legjobb romániai edzője a játék képe alapján nagyobb különbségű eredményt várt a Dinanmo javára. „A két csapat közötti különbség látszott, érződött. Nem voltam megelégedve a bíráskodással, meglepett, hogy Rareș Vidican helyett nem delegáltak egy jobb játékvezetőt. Lehetett volna nagyobb a különbség, a Dinamónak volt 3-4 tiszta gólhelyzete. Remélem, hogy a Dinamo idegenben is nyerni fog, és a Szuperligában marad, ott, ahol a helye” – nyilatkozta Lucescu.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.