Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Győzelemmel zárta a szezont és búcsúztatta el legrégebbi játékosát a Székelyudvarhelyi FC

Zátyi Tibor 2024. május 25., 21:06 utolsó módosítás: 2024. május 26., 10:10

Négy tizenegyes, sima győzelem és búcsú a legrégebbi játékostól – röviden így lehet összefoglalni a Székelyudvarhelyi FC idei utolsó mérkőzését a labdarúgó 3. Liga 5-ös csoportjának alsóházi rájátszásában.

Győzelemmel zárta a szezont és búcsúztatta el legrégebbi játékosát a Székelyudvarhelyi FC
Galérianézet
A második félidőben döntötték el a mérkőzést az udvarhelyiek Fotó: László Ildikó

A szezonzáró nem hozta lázba az udvarhelyi szurkolókat, alig százan voltak kíváncsiak szombaton késő délután a sétatéri stadionban az alsóházi rájátszás győztesének és utolsó helyezettjének csatájára.

Kiválóan kezdődött a mérkőzés a hazaiak számára, hiszen már a 3. percben tizenegyeshez jutottak, miután felborították Györgyit a tizenhatosban, Gavîrlița magabiztosan lőtt a hálóba.

A gólt követően nem pörgött fel a játék, főleg a két tizenhatos között fociztak, aztán a 24. percben egy szép Györgyi–Marucza összjáték végén utóbbi lőhetett 12 méterről, de nem volt eléggé pontos. A vendégek sem tétlenkedtek, volt pár veszélyes támadásuk, de a lövéseket rendre blokkolták a hazai védők.

Fotó: László Ildikó

Ezután ismét az SZFC pillanatai következtek, Györgyi szabadrúgásból dolgoztatta meg a vendég hálóőrt, majd egy szögletet követően Kovács fejelt kevéssel mellé – minden jel arra mutatott, hogy előnyben megy szünetre a házigazda. Ez viszont nem valósult meg, hiszen a hosszabbításban egy visszafejelt labdát követően belebonyolódott a játékba Göndör, a tatrangi támadó megszerezte a játékszert, aki ellen büntetőt érően szabálytalankodott az SZFC hátvédje.

A jogos tizenegyest Popescu értékesítette, így 1–1-nél jött a pihenő.

Térfélcserét követően hamar dűlőre vitte a meccset az SZFC, Györgyi volt a főszereplő, előbb Marucza ívelését közelről a hálóba vágta, majd büntetőt harcolt ki, amit Antal magabiztosan lőtt a kapuba, az 57. percben 3–1-re vezetett az udvarhelyi csapat.

Fotó: László Zsolt/SZFC

Tatrang ezúttal nagyon erőtlen volt támadásban (egy hónappal ezelőtt háromgólos hátrányból állt fel az SZFC ellen és nyert 5–4-re), idővel pedig tovább növelte előnyét az SZFC, egy előreívelést Șerban remekül csúsztatott meg, ami tökéletes volt Györgyinek, elrobogott a bal szélen és a bal felsőbe tekert.

Fotó: László Ildikó

A házigazdák sikere még nagyobb lehetett volna, hiszen a 89. percben újabb büntetőhöz jutottak ezúttal Marucza állt oda elvégezni, de túl erősen lőtt, a labda a jobb kapufát érintve ment mellé.

Ez volt az utolsó labdaérintése a balhátvédnek, aki ezen a meccsen a csapatkapitányi karszalagot is viselte, hiszen búcsúzik Székelyudvarhelytől. Habár 2025 nyaráig szól a szerződése, kérte a klubvzetést, hogy közös megegyezéssel bontsák azt fel.

Marucza lecserélésekor vastapsot kapott a közönségtől, nem csoda, hiszen ő volt a legrégebbi tagja a keretnek, hat és fél évet játszott Székelyudvarhelyen.

Az SZFC 4–1-re nyerte a rájátszás utolsó meccsét, 47 pontot gyűjtve az alsóház első helyén végzett, 16 egységgel többet szerzett, mint a mögötte végzett Viitorul Curița–Sepsi OSK II. kettős.

Az udvarhelyiek, akárcsak tavaly, idén is összesítésben az 5-ös csoport ötödik helyén zárják a bajnokságot.

Labdarúgó 3. Liga, alsóházi rájátszás, 10. (utolsó) forduló

Székelyudvarhelyi FC–Tatrangi Ciucas 4–1 (1–1)

Gólszerzők: Gavîrlița (3., 11-esből), Györgyi (49., 68.), Antal (57., 11-esből), illetve Popescu (45+2., 11-esből).
SZFC: Vlasa – Marucza (Opra, 90.), Kovács, Göndör (Fosztó, a szünetben), Sebestyén, Hadnagy, Gavîrlița, Lázár, Györgyi, Antal (Calo, 59.), Șerban (Biró, 81.). Vezetőedző: Lucian Nicolau.

Labdarúgó 3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás, 10. forduló

3. Liga, 2023–2024-es szezon, 5-ös csoport, alsóházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Székelyudvarhelyi FC
10
6
0
4
24-17
47
2
Viitorul Curița
10
4
3
3
14-12
31
3
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK II.
10
5
0
5
15-15
31
4
Kézdivásárhelyi SE
10
3
2
5
12-13
30
5
Brassói SR Municipal
10
5
3
2
20-14
25
6
Tatrangi Ciucaș
10
2
2
6
13-27
21

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.