Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyergyószentmiklósi fociünnep: a VSK feljutott a 3. Ligába

Gergely Imre 2024. június 23., 20:57 utolsó módosítás: 2024. június 23., 21:00

Zsúfolásig telt lelátó előtt, kimaradt büntető után, egy idegtépő mérkőzés végén megszületett az a gól, amivel a Gyergyói VSK legyőzte a Resinári Păltiniș csapatát és ezzel régi álom teljesült: Gyergyószentmiklósnak újra 3. ligás csapata van!

Gyergyószentmiklósi fociünnep: a VSK feljutott a 3. Ligába
Galérianézet
Ezúttal is szoros csatát vívtak a felek egymással Fotó: Leopold Tamás

Vihart ígért vasárnap délutánra az előrejelzés, de ez nem következett be, sütött a nap a gyergyószentmiklósi stadion fölött. A lelátó már negyedórával a kezdés előtt zsúfolásig megtelt, aki a később érkezett már csak a pálya kerítése mellett állva tudta nézni a mérkőzést.

Boci, a szurkoló dobos adta a ritmust, gyergyóiak mellett láttunk drukkereket Székelyudvarhelyről, Agyagfalváról is például. Mindenki hazai győzelmet várt ezért szurkolt, kivéve persze a 20-25 személyt, akik a vendégeket kísérték el.

A meccs hazai dominanciával indult, harminc percig alig volt a labda a vendégeknél, egy lövés a felső lécen csattant, egyszer a gólvonalról rúgta ki a labdát a Resinár egyik védője.

A Păltiniș edzője nem sokáig irányította a csapatát, a tűrhető határon túlmenően szólt be a partjelzőnek, villant számára a piros lap.

Fotó: Leopold Tamás

Az első félidőben kimaradt pár nagy hazai lehetőség, a vendégek nem nagyon voltak veszélyesek a kapura, 0–0-s állásnál jött a szünet.

A fordulás után azonban megváltozott a játék képe, a Resinár birtokolta a középpályát, nem tudtak támadásokat indítani a gyergyóiak, sőt, szabadrúgásokból, szögletekből a vendégek többször közel álltak a vezetés megszerzéséhez.

A 60. percben aztán a VSK előtt adódott óriási lehetőség. Szőcs ütközött a kapussal egy előrevágott labdánál és a bíró könnyű síppal befújta a tizenegyest.

Perceken át reklamált hevesen az egész vendégcsapat, berohant a teljes kispad is de a tizenegyes tizenegyes maradt. Țepeș végezte el a büntetőt. Ez viszont kimaradt...

Fotó: Leopold Tamás

Ezt követően még feszültebb lett mindenki úgy a lelátón mint a pályán. Sehogy sem akart megszületni az a gól, ami a feljutáshoz kellett volna. És a Resinár egyre veszélyesebb volt. Bármerre is eldőlhetett volna a játék, ziccerek maradtak ki mindkét oldalon.

Letelt a rendes játékidő, úgy tűnt, hosszabbítás következik, hiszen az idegenbeli 1–1 után ismét döntetlen volt az állás.

A 97. percben viszont a vendég kapus nem volt elég határozott, Szőcs pedig ott volt ahol kellett, és a labda végre a hálóban kötött ki.

Óriási feszültség szakadt ki a játékosokból és nézőkből egyaránt. Meglett a gól! 1–0-s előnybe került a Gyergyói VSK.
A játékvezető még hagyta a játékot két percig de aztán megszólalt a hármas síp. A Gyergyószentmiklós győzött és ezzel feljutott a 3. ligába. Régi álom teljesült ezzel. Ennek megfelelő volt az ünneplés is.

Fotó: Leopold Tamás

Labdarúgás, osztályozó mérkőzés a 3. Ligába jutásért:
Gyergyószentmiklósi VSK–Resinári Păltiniș 1–0 (0–0).
Gólszerző: Szőcs László (90+7.).
Az első mérkőzés eredménye 1–1 volt, így Gyergyószentmiklós a feljutó.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.