Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bonyolódik a helyzet a 2. Ligában, négy csapat sem kapott indulási jogot

Sebestyén Ervin 2024. június 13., 18:14

Négy együttes számára továbbra is kérdéses, hogy melyik osztályban kezdi meg a 2024–2025-ös idényt, ugyanis a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) egyelőre számukra nem adott játékjogot a 2. Ligában való indulásra.

Bonyolódik a helyzet a 2. Ligában, négy csapat sem kapott indulási jogot
Egyelőre kiszámíthatatlan, hogy milyen mezőnnyel rajtol majd a 2. Liga Fotó: Pinti Attila

A Concordia Chiajna, a Ceahlăul Piatra Neamț, a Viitorul Pandurii Târgu Jiu és a CSM Alexandria számára még kérdéses a jövő, nem kezdhetik meg a keretek erősítését és a felkészülést, ugyanis egyelőre azt sem tudják, hogy melyik osztályban fognak szerepelni a következő idényben. Előbbi három az előző bajnokságban kiharcolta a jogot, hogy a 2. Ligában induljon, azonban a szövetség egyelőre nem adott engedélyt erre.

Van rá lehetőségük, hogy fellebbezzenek, amit nyilvánvalóan meg is tettek. Amennyiben nem sikerül így sem elérni a céljukat, akkor a továbbiakban a Laussane-i Sportdöntőbírósághoz fordulhatnak, ahová az elmúlt idényben a Brassói FC is került.

Meglepő, hogy ezen a listán szerepel a Concordia Chiajna együttes neve, hiszen az elmúlt években rendre kiválóan szerepeltek, idén a felsőházba jutásért küzdöttek, de ez végül nem sikerült.

Az FK Csíkszereda egészen biztosan ott lesz a másodosztályban, míg a Progresul Spartac búcsúzott Fotó: Pinti Attila

A hírek szerint a Progresul Spartac be sem nyújtotta a kérést, hogy a következő idényben ott lehessen a másodosztályban, az előző kiírásban 25 mérkőzésen mindössze négy pontot gyűjtött. Egyelőre megtippelni sem lehet, hogy hogyan néz ki majd a mezőny a következő szezonban a 2. Ligában, hiszen a klubok fellebeztek és végleges döntés későbbre várható.

Amennyiben valamelyik gárda mégsem kapja meg a játékjogot a szövetségtől, akkor a helyét az a csapat veszi át, amelyik a legtöbb pontot gyűjtötte a kieső csapatok közül.

A sorrend pedig a következő: Dési Unirea (27 pont), CS Tunari (20), CSM Alexandria (13) és Progresul Spartac (4).

A Dési Unirea már hivatalosan is bejelentette, hogy amennyiben lesz rá mód, akkor mindenképp szeretné a következő idényt a 2. Ligában kezdeni. A 2024–2025-ös bajnokságban átalakul a 2. Liga rendszere, 20 gárda helyett 22 száll harcba.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.