Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Augusztus végén rajtol a Hargita megyei futballélet újabb szezonja

Dobos László 2024. június 18., 12:34

Zeteváralján ülésezett hétfőn este a Hargita Megyei Labdarúgó-egyesület (HMLE) vezetőtestülete. A gyűlést követően sajtótájékoztatón számoltak be a részletekről.

Augusztus végén rajtol a Hargita megyei futballélet újabb szezonja
A HMLE vezetősége és a díjazott. Balról jobbra: Kecseti Pál, Bálint Attila, Sorbán Vencel, Tamás Zoltán, Péter József, Hompoth Dezső, Szabó Attila, Somolyák István és Papp Levente Fotó: Dobos László

A zeteváraljai Zetevár panzióban megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Hargita Megyei Labdarúgó-egyesületnek idén kilenc sikeres pályázata van, nyolc a megyei önkormányzatnál, egy pedig a csíkszeredai önkormányzatnál. Tamás Zoltán elnök ismertette, hogy a nyolc pályázat mindegyike

a csapatokat, a megyei futballéletet szolgálja, ezekből a pénzekből felszerelést, labdákat, díjakat vásárolnak a csapatoknak, illetve ebből a pénzből finanszírozzák a 15 éve működő Heves és Hargita megye közötti focis testvérkapcsolatot.

A nyolc pályázat összértéke 98 ezer lej, és mind a nyolc pályázatnál ott volt a 10%-os önrész.

HMLE-sajtótájékoztató Zeteváralján. Balról jobbról Hompoth Dezső főtitkár, Tamás Zoltán elnök és Bálint Attila, a játékvezetők főnöke Fotó: Dobos László

A Heves megyével fenntartott testvérkapcsolat keretében idén június 27–30. között Hargita megye U17-es korosztályú lány- és fiú válogatottja utazik Heves megyébe.

A kilencedik pályázatot Csíkszereda önkormányzatánál nyerte a HMLE, és

ebből egy őszi, Csíkszeredában zajló szakmai képzést finanszíroznak majd

– mondta el Bálint Attila, a HMLE Játékvezetői Kollégiumának vezetője.

Megható eseménnyel zárult a sajtótájékoztató, a HMLE különdíjat adott át Péter Józsefnek, aki közel 80 évesen visszavonult a megyei labdarúgóéletből. A székelyudvarhelyi Péter József játékosként, tanárként, edzőként, majd az utóbbi évtizedekben megfigyelőként szolgálta Hargita megye labdarúgását.

Balról jobbra: Tamás Zoltán, Péter József és Hompoth Dezső Fotó: Dobos László

„Élmény volt, mindig megtiszteltem minden meccset, és próbáltam a tudásom legjavát adva szolgálni a futballt.

Most már egy kicsit leszűkült a mozgási területem, ezért döntöttem úgy, hogy visszavonulok. Megköszönöm a sorsnak, mindenkinek, aki segített.

Ha valamit nem jól csináltam, elnézést kérek. Nem rosszindulatból, nem érdekekből történhetett. Sok sikert kívánok az egyesületnek” – mondta el köszönőbeszédében Péter József, majd hozzáfűzte, hogy javasolja, juttassanak egy díjat Sorbán Vencelnek, Homoródalmás csapata vezetőjének, ugyanis a 12 éves megfigyelői idő alatt őt tartja a legjobb csapatvezetőnek a Hargita megyei 4. ligában.

Mikor kezdődne az új szezon?

A HMLE zeteváraljai gyűlésén arról is döntöttek, hogy a 2024–2025-ös szezon augusztus 25-én kezdődik Román Kupa első fordulójával. A 4. és az 5. Ligában a pontvadászatok szeptember 2-án rajtolnak, a gyermek és ifibajnokságok pedig szeptember közepén.

A benevezési határidő a HMLE égisze alatt zajló felnőtt bajnokságokba augusztus 5., az ifjúsági bajnokságokba pedig szeptember 2.

Egy olvasói levél érkezett szerkesztőségünkbe, amelyben azt javasolták, vizsgáljuk ki, hogy a HMLE miért nem díjazza a körzeti bajnokságokban második és harmadik helyen végzett csapatokat is. A feltett kérdés meglepte a HMLE vezetőségét, válaszában Tamás Zoltán elnök kiemelte, hogy minden évben, így a 2023–2024-es szezon végén is díjazták a 4. és az 5. Liga minden csoportjának legjobb három együttesét, továbbá az általuk szervezett ifjúsági bajnokságok dobogós alakulatait is. Ezt megerősítette Somolyák István az Udvarhely-, illetve Papp Levente a Csík körzeti pontvadászatok felelőse, valamint Szabó Attila, az utánpótlás-bajnokságokat felügyelő vezetőségi tag is.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.