Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A GYHK-t legyőzve jutott fináléba a Brassói Corona

Gergely Imre 2020. december 18., 19:03 utolsó módosítás: 2020. december 18., 22:29

Nem sikerült idén is bejutnia a Román Kupa döntőjébe a Gyergyói Hoki Klub csapatának. A piros-fehérek az első negyedórát nagyon elveszítették Brassó ellen, és ezt már nem sikerült visszafordítani. A Corona a Csíkszerda–Galac meccs nyertesével találkozik a fináléban.

A GYHK-t legyőzve jutott fináléba a Brassói Corona
Az első negyedórában minden a brassóiak akarata szerint alakult, meg is lett az eredménye. Korábbi felvétel Fotó: Szász Adorján/GYHK

Négygólos hátrányból indult a meccs a Gyergyói Hoki Klub számára.

A piros-fehérek az öltözőben ragadtak, hiba hibát követett, nem tudtak reagálni a sorozatos brassói rohamokra. A 12. percben már 0–4 állt az eredményjelzőn.

Rossz volt nézni. A 4. gól után időt kért Szilassy Zoltán és láthatóan rendet tett a fejekben, mert innentől teljesen más felfogásban hokiztak a gyergyóiak.

Az első emberelőnyt kihasználva St. Amant góljával faragtak is a hátrányból. A második harmadban egymást követték a kiállítások, mindkét oldalról szórták kifelé a fehérorosz bírók a játékosokat. A 31. percben Pance góljával a GYHK tudta kihasználni az egyik emberelőnyt, majd két perccel később Troncinsky már 3–4-re zárkóztatta fel a gyergyóiakat.

Felcsillant egy hihetetlen fordítás reménye.

Ez azonban újra távolodott, Wilson és Valchar találataival újra háromgólos lett a különbség. 3–6-nál fordultak a felek a 3. játékrészre. Péter Zsolt találatával lett 4–6, de innen már nem tudott közelebb jutni az egyenlítéshez a GYHK, Tőke mindent hárított. A kapuslehozatal sem segített, az üres ketrecbe Valchar lőtte a 7. brassói gólt, egyben beállította a végeredményt is.

A Brassói Corona vasárnap este a Galaci CSM–Csíkszeredai Sportklub találkozó győztesével játszik a Román Kupa döntőjében, a GYHK pedig délután a 3. helyért játszhat. A piros-fehérek a meccs 45 percében egyenrangú ellenfelei voltak a brassóiaknak, de az első negyedóra rövidzárlatát nem tudták helyrehozni...

Jégkorong Román Kupa, A csoport
Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona 4–7 (1–4, 2–2, 1–1)
Gólszerzők: Oulette St. Amant (16. perc), Eric Pance (32.), Marek Troncinsky (34.), Péter Zsolt (43.), illetve Andrei Vasile (5.), Radim Valchar (6., 39, 60.), Roberto Gliga (12.), Benjamin Wilson (36.)

További pénteki program: 19.00 Galaci CSM–Csíkszeredai Sportklub (B csoport)
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.