Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Reisz Áron: a Sportklub a liga rekordbajnoka, újra megtalálja az utat a döntőbe

Dobos László 2024. április 03., 19:56

A Csíkszeredai Sportklub egyik közkedvelt játékosa a helyi születésű, a székesfehérvári hokiiskolában nevelkedett, a mérkőzéseken minden korongért a végletekig küzdő Reisz Áron. A 3-as mezben játszó kiváló sportembert kérdeztük.

Reisz Áron: a Sportklub a liga rekordbajnoka, újra megtalálja az utat a döntőbe
Galérianézet
Reisz Áron közölte, megmutatták a csapatban lévő potenciált Fotó: Borbély Fanni

– Milyennek ítéli az önök számára lezárult Erste Ligás idényt szakmai szempontból? Melyek a 2023–2024-es szezon legfontosabb pozitívumai, illetve negatívumai?

– A Sportklubról beszélünk, az Erste/Mol Liga rekordbajnokáról, szóval nem lehet elégedetten beszélni az elődöntős kiesésről, hiszen a végső cél mindenki számára egyértelmű volt, és ez nem teljesült. Ugyanakkor, ahhoz képest, hogy rosszul kezdtük a szezont (tíz vereséggel – szerk. megj.), a maradék 34 meccsen mi gyűjtöttük a legtöbb pontot a ligában,

megmutatva a csapatban lévő potenciált, és úgy érzem, hogy erre alapozva önbizalommal fordulhattunk a rájátszásra mi is és a szurkolók is, ez mindenképp pozitív.

– Több pályán kívüli téma foglalkoztatta a közvéleményt a Csíkszeredai Sportklub hokicsapata kapcsán. A szezoneleji bizonytalanság; a keret alakulásáról és a nyári alapozásról a szurkolók nem kaptak semmilyen információt; volt a Kevin Constantine ügy, illetve játékosok rejtélyes eltűnése. Mi a véleménye ezekről?

– Ehhez sok mindent nem tudok hozzáfűzni, viszont azt látni kell, ha mondjuk nem úgy kezdjük a szezont ahogy, akkor a lőtéri kutyát nem érdekli a nyári alapozásról az információ vagy annak hiánya.

Nyilván, amikor nem úgy megy a szekér ahogy kellene, akkor mindenki keresi, hogy hol a hiba. Ezt úgy gondolom, hogy sikerült is megtalálni az új edzővel, szóval ez a probléma hatékonyan volt kezelve.

Maga a Constantine ügy szerintem nem is kellett volna ügy legyen. Ahelyett, hogy mindenki örülne, hogy ilyen kaliberű szakember dolgozik a ligában, ezzel jelentősen növelve a játékosok és a bajnokság színvonalát is, mindenki látta, hogy mi történt és milyen cirkuszhoz vezetett.

Nekem, mint játékos, nem tisztem megítélni a játékosmozgásokkal és menedzsmenttel kapcsolatos döntéseket, de elég egyértelmű, hogy a csapat nem akarja elengedni az első soros centerét a szezon érdemi részére más európai csapathoz, és ennek érdekében nem fog közleményt kiadni, ha van esély, hogy esetleg a játékos meggondolja magát.

A másik esettel kapcsolatban meg egyszerűen egy bonyolult bevándorlási probléma merült fel, amit szerencsére sikerült még időben a rájátszás kezdetére rendezni. Szóval összességében az a véleményem, hogy igen, érheti némi kritika a klub kommunikációját. De ezekben az esetekben szerintem egyszerűen nem volt jó megoldás kommunikációs szempontból.

Fotó: Borbély Fanni

– A szurkolók és Papp Előd, a klub vezetőségi tagja is nyilvánosan szóvá tette a több, Sportklubot hátrányba hozó játékvezetői hibát, tévedést. Erről mi a véleménye, mennyire befolyásolta a csapat morálját, teljesítményét?

– Ha a kérdés a játékvezetői tévedésekre irányul, akkor az nyilván befolyásolja egy csapat morálját, de a teljesítményét nem az befolyásolja, hanem a döntés maga.

Egyszerűen egy ilyen kiélezett párharcban konkrétan eldönti a továbbjutó kilétét.

– Mi kellene ahhoz, mi segítené a csapatot abban, hogy a Csíkszeredai Sportklub a következő szezonban döntős lehessen?

– Mint már említettem, ez a csapat a liga rekordbajnoka, szóval nem hiszem, hogy azon kéne aggódni, hogy megtalálja-e újra az utat a döntőbe, mert biztos vagyok benne, hogy így lesz.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub

– Milyen esélyt lát a romániai, illetve a magyar válogatott számára a bolzánói felnőtt férfi jégkorong-világbajnokságon?

– Egy végletekig kiélezett vébére számítok, hiszen a szlovénok kivételével a csapatok között nincs olyan egetrengető különbség. A napi forma fog dönteni minden meccsen, és simán benne van egy nagy meglepetés vagy akár egy nagy kudarc is a végelszámolásnál.

Fotó: Borbély Fanni

Névjegy

Reisz Áron 1995. március 7-én született Csíkszeredában, román és magyar állampolgár. A jégkorongot szülővárosában kezdte, majd 2010 és 2020 között Székesfehérváron hokizott, ifjúsági és felnőtt csapatokban, hat szezonja van az EBEL-ben. A 2020-2021-es idényben a német másodosztályban (DEL2) hokizott, a Heilbronner Falken csapatának volt a tagja, majd 2021 nyarától a Csíkszeredai Sportklubot erősíti. Szerepelt a magyar U18-as, U20-as és felnőtt válogatottban. Testvére, Reisz Zoltán kiváló hódeszkás, egyben a romániai snowboard-válogatott edzője.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.