Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az utolsó harmadra belassult a gyergyói jármű, a csíki viszont lendületet kapott

Gergely Imre 2024. február 23., 10:18

A Gyergyói Hoki Klub 4–1-re is vezetett, de aztán túlságosan átengedte a terepet a Csíkszeredai Sportklubnak a csütörtöki székely hokirangadón az Erste Ligában. A hazaiak edzője egy belassuló autóhoz hasonlította az együttese teljesítményét.

Az utolsó harmadra belassult a gyergyói jármű, a csíki viszont lendületet kapott
A csíkiak egy gólra felzárkóztak, de nem tudták döntetlenre menteni a találkozót Fotó: Szász Adorján/GYHK

Az izgalmas mérkőzést követően Szilassy Zoltán elégedett volt csapatának teljesítményével, de kiemelte, hogy az utolsó harmadban nyújtott teljesítményre rá is lehet fázni.

„Negyven percig nagyon jól játszottunk, lendületesen, sok helyzetet kialakítva, és nem sok teret adva az ellenfélnek. Utána pedig a harmadik harmadban üresbe raktuk az autót, úgy néztünk ki,

mint amikor jön haza valaki a Bucsinról, be akar gurulni a városig, csak elfelejti, hogy Borzontnál és Alfalunál még van 10–12 kilométer lapos rész, le fog lassulni a jármű és utolérik.

Ebből tanulni kell, ki kell elemeznünk, hogy miért álltunk meg. Kicsit fejben elhittük, hogy már megnyertük, de ez nem mindig jó, az ilyen lelassulásra bizony rá is lehet fázni. Összességében nagyon örülünk a három pontnak, minden három pont nagyon értékes, a gyergyói szurkolóknak ráadásul dupla öröm megverni a riválist, nekünk is extra öröm, amikor tudtunk szerezni nekik egy szép estét” – összegzett a GYHK vezetőedzője.

Vaclav Novak, a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője szerint is jó meccset játszott a két csapat. „Nekünk főképp a harmadik harmadban jött ki jobban a lépés. Feljöttünk 4–3-ra, a kapust is lehoztuk, de sajnos nem sikerült az egyenlítés. Gratulálok a Gyergyónak, a mi játékosainknak pedig nem tudok mást mondani, fel a fejjel, ilyen a sport” – tette hozzá Novak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.