Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Cody Milan visszatért a Sportklubhoz, nevezték a GYHK elleni meccsre

Dobos László 2024. február 22., 18:22

Visszatért Csíkszeredába az amerikai Cody Milan jégkorongozó, akit a Csíkszeredai Sportklub nevezett is a csütörtök esti Gyergyói HK–Csíkszeredai Sportklub Erste-ligás mérkőzésre.

Cody Milan visszatért a Sportklubhoz, nevezték a GYHK elleni meccsre
Nevezték a csütörtök esti találkozóra Fotó: Pinti Attila

Az amerikai csatár a téli ünnepekre hazautazott az Egyesült Államokba, majd bejelentette, hogy az ECHL-ben, a Kalamzoo Wings csapatában folytatja. Másfél hónap után Cody Milan most újra a kék-fehérek színeiben lép jégre.

A 27 éves Cody Milan számára a Csíkszeredai Sportklub volt az első európai csapat, amelynek színeiben jégre lépett. A csatár egy évvel ezelőtt, 2023 januárjában érkezett Székelyföldre – a Norfolk Admiralstól, az ECHL-ből (a liga eredeti neve: East Coast Hockey League).

A két félszezon alatt Cody Milan a kék-fehérek egyik legeredményesebb játékosa volt: az Erste Ligában összesen 34 mérkőzésen 40 pontot írtak a neve mellé a statisztikusok (15 gól+25 gólpassz), a román bajnokságban pedig még ennél is eredményesebb volt, 31 mérkőzésen 55 pontot szerzett (26 gól+29 gólpassz).

További két Sportklub-játékos, David Levin és Jeremy Welsh sorsáról egyelőre nincsenek hivatalos hírek.

A Csíkszeredai Sportklubnál további két hiányzó van a csütörtök esti székely rangadón, mindketten kéz- és kar sérülés miatt nem tarthattak a csapattal. Meg nem erősített hírek szerint Sofron Istvánt Budapesten műtötték meg, Péter Balázs pedig bő egy héttel korábban a Cardiffban megrendezett olimpiai selejtezőn kapott hatalmas ütést a kezére, nem tud ütőt fogni, otthon kezelik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.