Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Idei teljesítményükkel nagyon magasra tették a lécet a Sepsi-SIC teremlabdarúgói

Sebestyén Ervin 2024. május 14., 20:57 utolsó módosítás: 2024. május 14., 21:05

Véget ért a teremlabdarúgó 1. Liga 2023–2024-es idénye, ez volt a sepsiszentgyörgyi futsalcsapat első éve az újraalakulása óta. A Sepsi-SIC játékosai, a vezetőség és a szurkolók egyaránt elégedettek lehetnek az elért eredményekkel. A csapat edző-játékosa, Mánya Szabolcs értékelte az elmúlt szezont.

Idei teljesítményükkel nagyon magasra tették a lécet a Sepsi-SIC teremlabdarúgói
Galérianézet
Kiváló szezont zárt a Sepsi-SIC, jövőre is erős csapatot alakítanának ki Fotó: Miska Brigitta

A vártnál sokkal jobb szezont futott a háromszéki klub, hiszen a legelső célkitűzések arról szóltak, hogy valahogy harcolják ki a bennmaradást, ezzel szemben veretlenül hozták le az alsóházi rájátszást, és az élen végeztek. Ráadásul, a Román Kupában sikerült bejutniuk a négyes döntőbe, ami szintén szenzációs teljesítmény volt a részükről.

„Nem tudtuk mire számíthatunk, nem ismertük annyira az ellenfeleket, ezért úgy gondoltuk az a legreálisabb cél, hogy valahogy bennmaradjunk az élvonalban. Időközben láttuk, hogy mi a helyzet és akkor ezt módosítottuk, szerettünk volna kiemelkedőt nyújtani és megszorongatni az összes csapatot. Úgy gondolom ez sikerült is, abszolút elégedettek vagyunk az elért helyezéssel, és a mutatott játékkal” – értékelt a szezon után Mánya Szabolcs a Székely Sportnak.

A Sepsi-SIC edzőjátékosa hozzátette azt is, hogy az elején rendkívül sok nehézségbe ütköztek, viszont a sok befektetett munka meghozta a gyümölcsét, és összességében elégedettek lehetnek minden szempontból.

Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

„Azt tudni kell, hogy voltak teljesen kezdők is a keretünkben, akiknek ez volt az első szezonjuk. Meg kellett tanulniuk mindent az alapoktól, a mérkőzéseken is nagyon részletesen át kellett beszélnünk egy-egy taktikát.

Azonban ahogy telt az idő, egyre több mérkőzésen túl voltunk, annál gördülékenyebben ment ez az egész. Ma már ott tartunk, hogy megemlítjük éppen mire készülünk, és akkor már mindenki tudja a dolgát és azt, hogy mire kell számítson az adott helyzetnél. Ez nagyon fontos”

– hangsúlyozta Mánya.

Mint mondta, hogy nagyon sok mérkőzésen követtek el olyan hibát, ami könnyen elkerülhető lett volna, azonban ezeket mindig arra használták fel, hogy tanuljanak belőle és fejlődjenek. Az idei szezonban mindenki a maximális tudása szerint teljesített, és ezért sikerült ilyen eredményeket elérni.

Fotó: László Ildikó

Szenzációs a hangulat az öltözőben. Minden meccsen megpróbáltuk kihozni magunkból a maximumot, arra használtunk fel minden játékpercet, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle és tanuljunk. Nem volt olyan találkozó, amit félvállról vettünk volna, maximalisták vagyunk”

– mesélte a Székely Sportnak.

Mánya Szabolcs azt is elárulta, hogy nála nincsenek állandó kezdők, mindig minden helyzetben meg kell küzdeni a játéklehetőségért, ezért az edzéseken is mindenki rendkívül odaadóan küzdött.

„Öltözőn belül nincsenek barátok, nincsenek családtagok, mindenki egyenlő. Nagyon szigorú vagyok ebből a szempontból. Mindenkitől elvárom, hogy komolyan vegye a felkészülést, az edzéseket, ez alapján állítjuk össze a kezdőcsapatot.

Természetesen szeretnénk mindenkinek minél több játékpercet biztosítani, viszont ez mindig attól függ, hogy a játékos éppen hogyan teljesített. Szerintem ez is hozzájárult ahhoz, hogy ilyen gyors ütemben fejlődtek a fiúk, mindenki mindig a maximumot kellett nyújtsa”

– avatott be az öltözőn belüli dolgokba Mánya.

Fotó: László Ildikó

Ennek köszönhetően kisebb rivalizálások alakultak ki a játékosok között, azonban ezek csak jó hatással vannak a futsalosokra, hiszen így még jobbak és jobbak akarnak lenni idővel.

„Néha előfordul, hogy edzésen átesnek a ló túloldalára, de akkor természetesen szólunk és mindenki megnyugszik. Nem kell félreérteni az ilyen szituációkat, ez abszolút egészséges rivalizálás, amire szükség is van ahhoz, hogy a játékosok fejlődjenek. Én örülök annak, ha látom a szemükben a tüzet és az akaratot, ez a legfontosabb. A megfelelő hozzáállás nélkül nem lehet nagy sikereket elérni” – fejtette ki véleményét.

A háromszéki klubnál azzal is tisztában vannak, hogy az idei teljesítményükkel nagyon magasra tették a lécet és magasak lesznek az elvárások a következő idényre.

Fotó: László Ildikó

„A legfontosabb az, hogy maradjunk a földön és a következő szezonra is reális célokat tűzzünk ki. Természetesen megpróbálunk erősíteni, hiszen ha még ennél is jobbak akarunk lenni, akkor szükség lehet olyan játékosokra, akik igazi húzóemberekké tudnak válni.

A továbbiakban is számítunk a helyi futsalosokra, sőt, az az álmunk, hogy belőlük alakítsunk ki egy nagyon erős csapatot. Megpróbáljuk úgy formálni a keretet, hogy még ennél is jobb szezont zárhassunk jövőre, meglátjuk hogyan sikerül az átigazolási időszak”

– számolt be Mánya a Székely Sportnak.

Fotó: László Ildikó

Úgy érzi, hogy rengeteget fejlődött ő is edzőként az elmúlt idényben, ami a jövőben még inkább a hasznára válhat majd a következő szezonokban.

„Természetesen sok hibát elkövettem, viszont a meccsek után leültem elemezni, nem csak a játékosokat néztem, hanem azt is, hogy én mit csinálhattam volna másképp néhány szituációban.

Úgy érzem sikerült szintet lépni mindenféle szempontból, nagyon jól érzem magam ebben a szerepkörben. Szeretném megköszönni a teljes szakmai stábnak, akik nélkül egészen biztosan nem sikerült volna ilyen eredményt elérni, tényleg nagyon hálás vagyok nekik.

Akárcsak a szurkolóknak, akik töretlenül mellettünk álltak a teljes idényben. Elképesztő mekkora erőt adtak át nekünk ezáltal, és az biztos, hogy jövőre is igyekszünk minél több boldog pillanattal megajándékozni őket” – mondta el bizakodón Mánya Szabolcs.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.