Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Végigtámadták a meccset a csehek, de örülhetnek az egy pontnak

Zátyi Tibor 2024. június 22., 18:19 utolsó módosítás: 2024. június 22., 18:22

A labdarúgó Európa-bajnokság egyik legegyoldalúbb meccsét játszották szombaton délután, Csehország lefocizta Georgiát a pályáról, ám így is szinte kikapott. Az 1–1-gyel egyik fél sem lehet elégedett.

Végigtámadták a meccset a csehek, de örülhetnek az egy pontnak
Georgia alárendelt szerepet játszott, mégis a legvégén nyerhetett volna Fotó: Abedin Taherkenareh/EPA/Agerpres

Az első félidő gyakorlatilag a csehekről szólt, minden az ő kedvük szerint zajlott a pályán, egymás után hagyták ki a helyzeteiket, egy időben úgy tűnt, hogy nagyarányú győzelmet arathatnak, amennyiben megtalálják a kapuba vezető utat. Ez viszont az első negyvenöt perc alatt nem sikerült, habár nyolcszor is eltalálták a kapu felületét, Mamardashvili mindegyiket védte.

A focis közhely pedig ezen a meccsen is beigazolódott, azaz a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, és a grúzok egy videóbíró által megadott büntetőből a szünet előtt előnybe kerültek.

A fordulást követően a csehek még inkább beszorították ellenfelüket, egymás után dolgozták ki a lehetőségeket, és végül össze is jött az egyenlítés, igaz, kis szerencse is kellett, hogy Schickről a kapuba pattanjon a labda. Georgia nem találta a ritmust, Csehország viszont tovább nyomott, és habár sérülés miatt elveszítette gólfelelősét, veszélyesen játszott, ám eredménytelenül.

És szinte megismétlődött az első félidő vége az utolsó másodpercekben, ezúttal ellentámadás végén került hatalmas ziccerbe Lobjanidze, aki tíz méterről senkitől sem zavartatva lőtt fölé.

Elpuskázta a győzelmet Georgia, Csehország pedig szörnyű helyzetkihasználása miatt bosszankodhat: 26 lövés, ebből 11 kaput eltaláló, 3,10 xG és mindössze egy gól.

Mindkét válogatott megszerezte első pontját az Eb-n, ám a továbbjutáshoz bravúrra van szükségük az utolsó fordulóban Törökország és Portugália ellen.

Labdarúgó-Európa-bajnokság, F csoport
Georgia–Csehország 1–1 (1–0),
Hamburg, 46 524 néző, vezette Daniel Siebert (német)
gólszerzők Mikautadze (45+4., 11-esből), illetve Schick (59.)
Georgia: Mamardashvili – Kvirkvelia (Gvelesiani, 82.), Kashia, Dvali – Kakabadze, Davitashvili (Chakvetadze, 62.), Mekvabishvili, Kochorashvili, Tsitaishvili (Lochoshvili, 62.) – Mikautadze (Kvilitaia, 88.), varatskhelia (Lobjanidze, 83.). Szövetségi kapitány: Willy Sagnol.
Csehország: Stanek – Holes, Hranac, Krejci – Coufal, Provod (Barak, 82.), Soucek, Jurasek (Sevcik, 82.) – Cerny (Jurasek, 55.), Schick (Chytil, 68.), Hlozek (Lingr, 55.). Szövetségi kapitány: Ivan Hasek.

{E1}

{E2}

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.