Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Sepsi László úgy véli, erőnlétben kell javulnia a magyar válogatottnak a továbbjutáshoz

Horváth Bálint Ottó 2024. június 23., 11:51 utolsó módosítás: 2024. június 24., 11:40

Elkezdődik a csoportkör utolsó fordulója a labdarúgó Európa-bajnokságon, vasárnap este a magyar válogatottnak Skócia ellen nagyarányú győzelemre van szüksége ahhoz, hogy reménykedhessen a továbbjutásban. Sepsi László tippelte meg az A csoport eredményeit.

Sepsi László úgy véli, erőnlétben kell javulnia a magyar válogatottnak a továbbjutáshoz
A 2019-ben visszavonult korábbi kiváló hátvéd belföldön és nemzetközi szinten is hatalmas tapasztalatra tett szert Fotó: Haáz Vince

A korábbi kiváló hátvéd játékosként belföldön és nemzetközi szinten is hatalmas tapasztalatra tett szert, többek között a Temesvári Poli, a Kolozsvári CFR és a Marosvásárhelyi ASA, illetve a Benfica, a Racing Santander és a Nürnberg színeiben játszott. A 38 éves marosbogáti származású sportoló 2019-ben zárta le labdarúgói pályafutását, jelenleg a 3. Ligában szereplő Marosvásárhelyi SE tulajdonosa.

A négyszeres román válogatott játékos meglátása szerint nagyon nehéz lesz továbbjutni a magyaroknak a csoportból, hiszen az első két meccsükön nem mutattak semmit,

úgy látja, hogy fizikailag le vannak maradva, és az a fő oka a vereségeknek.

„Nem ennyit tud a magyar válogatott, hanem sokkal többet. Remélem, hogy nyernek és megmarad az a kis esélyük, hogy továbbjussanak a harmadik helyről” – jegyezte meg a Székely Sportnak.

A vasárnap 22 órától kezdődő stuttgarti mérkőzésen ellenfelüket, a skótokat egy kemény csapatnak tartja, hiszen angol stílusú focit játszanak, ráadásul pontot is szereztek már a csoportban.

Sepsi László minimális magyar győzelemre tippelt,

de úgy véli, Marco Rossi szövetségi kapitány játékosai erőnlétileg százszázalékos állapotban kell legyenek, ellenkező esetben kevés esélyük lesz a pozitív eredmény elérésére.

Sepsi László tippje: Magyarország–Skócia 1–0.

A csoport másik összecsapása Frankfurtban Németország és Svájc között egy időben zajlik, amelyet megelőzően a németek már bebiztosították a továbbjutásukat. Sepsi László szerint elképzelhető, hogy ennek tudatában kissé visszavesznek a tempóból, és olyan játékosok is lehetőséget kapnak, akik eddig nem játszottak.

A német másodosztályban több szezont lehúzott volt labdarúgó azonban rámutatott, hogy

Németország mindig komolyan vesz minden meccset, és úgy gondolja, ezúttal is nyerni fognak.

„A házigazdákat sokkal jobb csapatnak tartom, mint a többi hármat a csoportban, amely megmutatta már, hogy nagyon kemény és stabil játékerőt képvisel” – közölte.

Mint mondta, a svájciaktól nem várta volna, hogy már négy pontjuk legyen, mert nagyon reménykedett abban, hogy az első mérkőzésen Magyarország legyőzi őket, de úgy tűnik, hogy nagyon felkészültek erre a tornára, ráadásul kiváló játékosaik vannak és eléggé agresszív csapatot alkotnak.

Sepsi László tippje: Németország–Svájc 2–1.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.