Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Kovács István is bemutatkozik a kontinenstornán

Horváth Bálint Ottó 2024. június 18., 13:48

A jelenleg legjobban jegyzett romániai játékvezetőt, a nagykárolyi Kovács Istvánt először delegálták a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, csütörtökön a C csoportban fújja majd a sípot a Szlovénia–Szerbia összecsapáson.

Kovács István is bemutatkozik a kontinenstornán
Kovács István pályafutása során másodszor vezet mérkőzést az Európa-bajnokságon Fotó: Pinti Attila

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Kovács István lesz a középbíró a C csoport második fordulójában csütörtökön 16 órától kezdődő találkozón, amelyet a müncheni Allianz Arénában rendeznek.

A csoportkör első játéknapján a két válogatott közül Szlovénia 1–1-es döntetlent játszott Dánia ellen, Szerbia pedig 1–0-ra kikapott Angliától.

Kovács István segítői Vasile Marinescu és Ovidiu Artene partjelzők lesznek, a negyedik hivatalos személy a norvég Espen Eskaas, míg a videóbíró-szobában a holland Pol van Boekel, és honfitársa, Rob Dieperink, illetve a német Marco Fritz tevékenykednek.

A nagykárolyi bíró pályafutása során másodszor vezet mérkőzést az Európa-bajnokságon, először a 2020-as, a koronavírus járvány miatt 2021-ben lebonyolított kontinenstornán kapott lehetőséget a Hollandia–Észak-Macedónia (3–0) meccsen.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.