Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Két nagy pontot engedtek ki a kezükből a szlovének

Zátyi Tibor 2024. június 20., 18:04

Őrült hajrában szerzett góllal egyenlített Szerbia Szlovénia ellen a labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában. A döntetlen mindkét válogatott továbbjutási esélyeit életben tartotta, a szlovének lehetnek az elégedetlenebbek.

Két nagy pontot engedtek ki a kezükből a szlovének
Küzdelmes meccs végén egy-egy pont járt mindkét csapatnak Fotó: Mohamed Messara/EPA/Agerpres

A szerbek és a szlovének is első győzelmükre készült csütörtökön délután, ám Kovács István kezdő sípszavát követően egyik sem ugrott rögtön neki a másiknak, kivárásos taktikával kezdtek a válogatottak. Habár a labdabirtoklás nagyjából egyforma volt, az első játékrész első felében kizárólag csak a szlovének veszélyeztettek, ám Rajkovics nagyon jó formában védett.

A szerbek is felpörgették támadójátékukat, Vlahovic fejelhetett kapura, ám épp Oblak kezei közé. Az első játékrész legnagyobb helyzetét ezután a szlovének hagyták ki, Elsnik tört be a tizenhatoson belülre, közeli lövése viszont a bal kapufán csattant, a kipattanót pedig Sesko csúnyán fölé rúgta. Mitrovic válaszolhatott volna, ám Oblak védte a ziccert, igaz, a beadás előtt talán lesen voltak a szerbek, így gólnélküli döntetlennél vonultak szünetre a felek.

Térfélcserét követően támadólag léptek fel a szerbek, jöttek is a helyzetek, de nem tudták bevenni a szlovén kaput, túloldalt pedig Sesko tekerése okozott némi riadalmat. Érkeztek a friss emberek a pályára, majd a szlovén gól, tanítanivaló ellentámadás végén Karnicnik lőtt közelről a hálóba.

Mitrovics rögtön válaszolhatott volna, ám a felsőlécet találta telibe. A hajrá nagyon feszültté vált, Kovács négy lapot is kiosztott a játékosoknak. Aztán érkezett a nagyon megdolgozott szerb egyenlítés, az utolsó utáni pillanatban egy szögletet követően Jovics bólintott a hálóba. A középkezdést már nem is végezték el a szlovének, 1–1-el ért véget a meccs.

A döntetlen mindkét válogatott továbbjutási esélyeit életben tartotta, igaz, ehhez a szerbeknek nagy valószínűséggel győzelem kell az utolsó fordulóban Dánia ellen, míg a szlovéneknek lehet elég lesz egy döntetlen is Anglia ellen.

Labdarúgó Európa-bajnokság, C csoport, 2. forduló
Szlovénia–Szerbia 1–1 (0–0)
gólszerző Karnicnik (69.), illetve Jovics (90+5.)
Szlovénia: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza – Stojanovic (Verbic, 77.), Elsnik (Brekalo, 90+1.), Cerin, Mlakar (Goren Stankovic, 64.) – Sporar, Sesko (Vipotnik, 77.). Szövetségi kapitány: Matjaz Kek.
Szerbia: Rajkovics – Veljkovics, Milenkovics, Pavlovics – Zivkovics, Ilics, Lukics (Sz. Milinkovics-Szavics, 64.), Mladenovics (Gacsinovics, 46.) – Tadics – Vlahovics (Jovics, 64.), Mitrovics. Szövetségi kapitány: Dragan Sztojokvics.

Labdarúgó Európa-bajnokság, C csoport, 2. forduló

2024. 06. 20. 16:00SzlovéniaSzerbia1-1
2024. 06. 20. 19:00DániaAnglia1-1

Labdarúgó Európa-bajnokság, C csoport

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Anglia
2
1
1
0
2-1
4
2
Szlovénia
2
0
2
0
2-2
2
3
Dánia
2
0
2
0
2-2
2
4
Szerbia
2
0
1
1
1-2
1

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.