Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Edward Iordănescu állítja, összetartással és áldozatvállalással győzhetik le a hollandokat

Horváth Bálint Ottó 2024. július 02., 12:25

Óriási lehetőség előtt áll a román labdarúgó-válogatott, bejuthat a németországi Európa-bajnokság legjobb nyolc együttese közé. Ehhez azonban újabb bravúrra van szüksége, a keddi nyolcaddöntőben a kontinens élmezőnyéhez tartozó Hollandiát kell legyőznie.

Edward Iordănescu állítja, összetartással és áldozatvállalással győzhetik le a hollandokat
Soha vissza nem térő esély előtt állnak a román játékosok Fotó: Facebook/Echipa națională de fotbal a României

Románia minden várakozást felülmúlva csoportgyőztesként jutott tovább a torna egyenes kieséses szakaszába. Az E kvartettben mindegyik csapat négy pontot szerzett, a trikolórok végül a körbeverésnek és jobb gólkülönbségüknek köszönhetően végeztek az első helyen, megelőzve a belgákat, a szlovákokat és az ukránokat.


A hollandok hasonlóan meneteltek a D csoportban, ahol szintén egy győzelmet, egy döntetlent és egy vereséget összesítettek, azzal a különbséggel, hogy a harmadik helyről kvalifikálták magukat, Ausztria és Franciaország mögött, csak Lengyelországot tudták megelőzni.

Edward Iordănescu, a román válogatott szövetségi kapitánya a keddi összecsapás előtt úgy nyilatkozott, amit eddig elértek, az nem kis teljesítmény, de nem szeretnének itt megállni, hiszen soha vissza nem térő esély előtt állnak.

„Minden bizonnyal a közös menetelésünk legnagyobb kihívása előtt állunk. Ezt bizonyítja a Hollandiával vívott párharcok története, ellenfelünk egyéni értékei, hatalmas tapasztalatuk van ezen a szinten. Hollandia a favorit. Nekünk minden másodpercben egységre, példátlan ambícióra és teljes áldozatvállalásra van szükségünk” – fogalmazott Iordănescu a Román Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapjának.

Edward Iordănescu közölte, sorsfordító mérkőzés következik számukra Fotó: Facebook/Echipa națională de fotbal a României

A szövetségi kapitány kijelentette, a játékosok fel vannak készülve, a mérkőzésen választ kell adjanak ara a kérdésre, hogy mennyire akarják jobban a győzelmet. „Azok, akik igazi férfiként a saját kezükbe veszik a sorsukat, nem elégszenek meg sem a sokkal, sem a kevéssel. Ők azok, akik mindent akarnak! És ha a csapat úgy reagál, ahogyan felépítettük, akkor valóban meg tudja változtatni a sorsát” – üzente Edward Iordănescu.

Ami a két válogatott egymás elleni mérlegét illeti, a hollandok egyértelműen uralják a románok elleni párharcot. Eddig 14 alkalommal találkoztak, Hollandia tízszer szerezte meg a győzelmet, Románia mindössze egyszer tudott nyerni, míg három találkozó döntetlennel zárult. A legutóbbi négy mérkőzés mind fölényes holland sikerrel zárult, köztük a 2008-as Eb csoportkörében rendezett összecsapás, amelyen 2–0-ra győztek. Ezután 2012-ben és 2013-ban vb-selejtezőn (4–0 és 4–1) csaptak össze, 2017-ben pedig barátságos meccset (3–0) játszottak. Ezt megelőzően a románok egyetlen diadala még 2007-ben jött össze, amikor Konstancán Európa-bajnoki selejtezőn 1–0-ra nyertek.

A Hollandia–Románia nyolcaddöntős párharc kedden 19 órától kezdődik Münchenben, a mérkőzés játékvezetője a német Felix Zwayer lesz. A továbbjutó a 22 órától rendezendő Ausztria–Törökország párosítás győztesével találkozik a legjobb nyolc között.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.