Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Edward Iordănescu a szurkolók türelmét kéri, jobb játékot ígér az Eb-n

Sebestyén Ervin 2024. június 05., 13:07

Hiába a sok lehetőség, Románia gól nélküli döntetlent játszott Bulgária ellen a kedd esti felkészülési mérkőzésen. A találkozó után Edward Iordănescu szövetségi kapitány elmondta, hogy tisztában vannak vele, hogy ennél több fog kelleni, azonban az Eb-n egy teljesen más válogatott fog szerepelni.

Edward Iordănescu a szurkolók türelmét kéri, jobb játékot ígér az Eb-n
Galérianézet
Edward Iordănescu továbbra is a szurkolók türelmét kéri Fotó: Facebook/NationalaRomanieiOfficial

Románia ugyan több helyzetet is kidolgozott a bolgárok elleni felkészülési mérkőzésen, betalálni viszont nem sikerült, sőt még a büntetőt is kihagyta. Ennek kapcsán Edward Iordănescu szövetségi kapitány elmondta, hogy ez csak egy teszt volt, amiből nem szabad hosszútávú következtetéseket levonni és nem kell aggódni az Európa-bajnokság miatt.

„Természetesen egy teljesen más meccsre számítottunk. Ezt megelőzően kielemeztük Bulgária játékát, próbáltuk kitalálni, hogy mivel lephetik meg az ellenfeleket, úgy gondolom felkészültünk belőlük. Volt a találkozón három nagy helyzetünk, illetve egy tizenegyesünk, viszont még így sem tudtunk betalálni. Ez csak egy teszt volt, ettől függetlenül egyoldalúbb mérkőzést szerettem volna látni.

Az Eb-n nem lesz ennyi lehetőségünk a gólszerzésre, mindenképp hatékonyabbnak kell majd lennünk. Azonban nem szeretnék nyomást helyezni a játékosokra, az majd teljesen más szituáció lesz a kontinenstornán”

– olvasható Edward Iordănescu nyilatkozata a gól nélküli döntetlen után a Digi Sport oldalán.

Fotó: Facebook/Echipa națională de fotbal a României

A román szakember kiemelte, hogy amikor a keret összegyűlt és elkezdték az edzéseket, hatalmas különbségek voltak a játékosok között, így nem tudott mindenki egyforma edzésmunkát végezni. A céljuk az, hogy a Németországban megrendezésre kerülő tornára ezt kiegyenlítsék és mindenki a legjobb formáját tudja majd nyújtani.

„Szeretném, ha mindenki megértené, hogy nem lehet egyik napról a másikra szinteket lépni, ez egy hosszú folyamat és lépésenként haladunk.

Megígérem, hogy teljes erőbedobással fogunk küzdeni Romániáért, és már a következő barátságos meccsen jobbak leszünk. Abban bízom, hogy az Európa-bajnokság nyitómeccsén olyan eredményt érünk el, ami erőt adhat majd a folytatásra”

– jegyezte meg a szövetségi kapitány.

Fotó: Facebook/Team Bulgaria

A hazai szurkolótábor nemtetszését fejezte ki a mérkőzés végén, viszont Edward Iordănescu elmondta, hogy a jogos kritikát elfogadják, megpróbálnak fejlődni és ennek ellenére megköszönte, hogy kilátogattak a helyszínre és támogatták a válogatottat.

„Arra kérem a szurkolókat, hogy legyenek türelmesek. Ne feledjük, Románia hosszú idő után most először jutott ki az Európa-bajnokságra, ráadásul veretlenül fejeztük be a csoportkört. Az a célunk, hogy a lehető legjobb formát mutassuk majd a kontinenstornán, és abban bízom, hogy Rus, Răzvan Marin és Stanciu esetében sem komoly a sérülés, remélem számíthatunk rájuk Németországban” – zárta a gondolatait Edward Iordănescu.

A kontinenstorna előtt vár még egy találkozó Romániára, pénteken 21 órától Liechtenstein válogatottját látja vendégül.

Ilyen hibákat nem engedhet meg magának a magyar válogatott

Magyarország nemzeti csapata 2–1-re kapott ki Írország otthonában kedden este, ezzel megszakadt a hosszú veretlenségi széria, ami 2022 óta tartott. Marco Rossi szövetségi kapitány egyáltalán nem volt elégedett a látottakkal, elmondása szerint sok mindenben kell még fejlődni a közeljövőben.

„Nem lehettünk volna a döntetlennel sem elégedettek, mert sok lehetőséget dolgoztunk ki. Győzni akartunk, megnyerhettük volna a meccset, a hosszabbításban is mentünk előre, és bár hibáink is akadtak bőven, nem érdemeltünk vereséget. Írországnak voltaképpen két helyzete volt, és mindkettőből betalált.

A kilencvenkettedik percben azonban ilyen gólt egyszerűen nem lehet kapni. A szögletet követően nem volt meg az egyensúly a csapaton belül, ezért rohantak át rajtunk. Hiba és hiba között van különbség, nekünk ebből most tanulnunk kell. Ha nem sikerül begyötörni a győztes gólt, tudni kell megtartani a döntetlent. Olyanokat hibáztunk bele, amit a jövőben nem engedhetünk meg magunknak”

– olvasható Marco Rossi csalódott nyilatkozata a Nemzeti Sport oldalán.

Hiába a sok helyzet, hosszú idő után kikapott a magyar válogatott Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az olasz szakember elmondta, hogy Szoboszlai Dominik ezúttal nem tudott igazán kibontakozni, közepes teljesítményt nyújtott, viszont összességében a csapat hozzáállása ezúttal is kiváló volt, és előfordul, hogy hibázhatnak. Abban bízik, hogy senki nem sérült meg és Izrael ellen mindenki bevethető lesz.

A meccs során az első félidőben Gulácsi Péter, a másodikban Dibusz Dénes védett. Ennek kapcsán Marco Rossi csupán annyit árult el, hogy ő már eldöntötte kinek szavaz bizalmat a németországi Európa-bajnokságon, ez viszont csak az első csoportmeccsen derül majd ki a szurkolók számára.

Az Eb előtt még tart egy főpróbát a magyar nemzeti csapat, szombaton 19 órától Izrael legjobbjait fogadja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.