Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa
Olimpia

Az UEFA játékvezetőinek főnöke szerint nem volt büntető Orbán belépője a skótok ellen

Zátyi Tibor , MTI 2024. június 28., 21:09

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) játékvezetőinek főnöke szerint Facundo Tello helyes döntést hozott a németországi Európa-bajnokságon, amikor nem ítélt büntetőt a skótoknak Willi Orbán belépőjéért.

Az UEFA játékvezetőinek főnöke szerint nem volt büntető Orbán belépője a skótok ellen
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) játékvezetőinek főnöke csoportkör utáni sajtótájékoztatót tartott Fotó: Pinti Attila

Steve Clark, a skótok szövetségi kapitánya dühös volt, amikor a Magyarország-Skócia csoportmérkőzésen – amelyet a magyarok a 100. percben szerzett találattal 1–0-ra megnyertek – Stuart Armstrong a magyar kapu előterében elesett, de nem ítéltek tizenegyest, azonban Roberto Rosetti most rávilágított, hogy Armstrong kezdeményezte a „fizikai kontaktot” Orbánnal szemben.

„Ez egy nagyon kemény mérkőzés volt, amelyen pár vitatott szituáció is előfordult” – mondta Rosetti a csoportkör utáni sajtótájékoztatón, amelyen nem kommentálta a pletykákat az argentin játékvezető további bíráskodásáról –

médiaértesülések szerint ugyanis Tello már nem fog meccset vezetni a kieséses szakaszban.

Clark több médiumnak is nyilatkozott az esetről, mivel szerinte jobb lenne csak európai bírókkal nekivágni a kontinenstornának, és bár a VAR-szobában európaiak ültek, úgy fogalmazott, „minek, ha ilyenkor nem hívják ki a bírót”.

Rosetti szerint a VAR minden szituációt megvizsgál, de Armstrong esetében a VAR-csapat a helyszíni felülvizsgálat ellen döntött. Ezen felül a kérdéses ütközés előtt John McGinn esetében volt egy kezezés gyanú is a tizenhatoson belül.

Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai a svájciaktól és a házigazda németektől elszenvedett kétgólos vereség után 1–0-ra legyőzték Skóciát, így három ponttal és mínusz hármas (2–5) gólkülönbséggel fejezték be a tornát. Három éve az előző kontinensviadalon is a csoportkörben búcsúztak, akkor két ponttal negyedikek lettek Franciaország, Németország és Portugália mögött. A skótok pedig már a magyarok elleni verséggel búcsúztak.

A nemzeti együttes legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényében Németország vendége lesz Düsseldorfban.

Az UEFA közben nyilvánosságra hozta az első négy nyolcaddöntő játékvezetői küldését. A fővárosi sportsajtó szerint a nagykárolyi Kovács István nem fog meccset vezetni az egyenes kiesési szakasz első fordulójában. Kovács két meccset vezetett a csoportkörben, a Szlovénia–Szerbia (1–1) mérkőzést, míg a cseh–török találkozón (1–2) rekordot jelentő 20 sárga lapot és két piros lapot mutatott fel.

A Golazo.ro szerint

a német Felix Zwayer lesz a játékvezetője a keddi Románia–Hollandia nyolcaddöntőnek.

Megjegyzik, hogy 2005-ben bundagyanú miatt fél évre felfüggesztették az akkor még partjelzőként tevékenykedő Zwayert.

A nyolcaddöntőben
szombaton 19 órától Svájc–Olaszország – játékvezető Szymon Marciniak (lengyel)
szombaton 22 órától Németország–Dánia – jv. Michael Oliver (angol)
vasárnap 19 órától Anglia–Szlovákia – jv. Umut Meler (török)
vasárnap 22 órától Spanyolország–Georgia – jv. François Letexier (francia)
hétfőn 19 órától Franciaország–Belgium –
hétfőn 22 órától Portugália–Szlovénia –
kedden 19 órától Románia–Hollandia –
kedden 22 órától Ausztria–Törökország –
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.