Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Teljes összeomlás, fél óra alatt hármat kapott az FK Csíkszereda

Józsa Csongor 2024. május 02., 19:07

Nem lehetett ráismerni a székelyföldiekre, inkább egy, a kiesés szélén álló csapat képét mutatták az első félidőben a CS Mioveni otthonában, mintsem egy olyan együttesét, aki a Szuperligába igyekezik.

Teljes összeomlás, fél óra alatt hármat kapott az FK Csíkszereda
Nem találta a ritmust az FK Csíkszereda, pont nélkül maradt Mioveniben. Korábbi felvétel Fotó: Borbély Fanni

Csütörtökön délután a labdarúgó 2. Liga felsőházi rájátszásának nyolcadik fordulójában az FK Csíkszereda a CS Mioveni otthonában vendégszerepelt. A hazaiak már biztosan nem érhetik el az egyenes ágon való feljutást, miután hátrányuk kilenc pont a Gloria Buzăuval szemben, míg a székelyföldieknek fontos volt a maximális pontszám megszerzése ezen összecsapáson, hogy még reménykedhessenek, hogy osztályozó nélkül elérik a Szuperligát.

A találkozó elején egy-egy gólszerzési lehetőséget kialakítottak a felek, a 7. percben a házigazdák betaláltak, miután a csíkiak védelme képtelen volt a felszabadításra, egy lövés után a labda Guțeához pattant, a kimozduló hálóőr miatt üres volt a kapu, így a támadó tízről bepattintotta (1–0).

Nem igazán talált magára a folytatásban az FK Csíkszereda, a 13. percben a gólszerző duplázhatott volna, ismét egy kipattanóra csapott le egy szabadrúgást követően, lövése a kapufát érintve hagyta el a játékteret.

Fotó: Borbély Fanni

Fáradt csapat képét mutatta Ilyés Róbert együttese, a 18. percben Guțea csak összehozta a második gólját, teljesen átjátszották a védelmet, remek ütemben kapta az átadást, közelről pedig elcsavarta a hálóőr mellett (2–0).

Szárnyalt a pályán a CS Mioveni, a piros-feketék egyszerűen képtelenek voltak felvenni a ritmust, gyorsan elveszítették a párharcokat, lemaradtak minden átadásról.

A 25. percben Blănarut indították, Gyengével szemben a hazaiak csatára megpróbálta elvinni, a tévéközvetítés visszajátszása alapján lelépte a rámozduló hálóőr lábszárát, elesett, a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt a „sértett” értékesítette (3–0).

A játékrész második felében valamivel aktívabbak volt a hátrányban lévő vendégek, de nem tudtak összehozni igazi gólszerzési lehetőséget. Sőt, a hosszabbítás perceiben egy ellentámadást követően Massaro megszerezhette volna a negyediket is, ziccerben hosszan indította magát.

A második felvonásban is veszélyesebb volt a Mioveni, Stan 4–0-ra módosíthatta volna az állást, ziccerben Gyenge mellett is elvitte a játékszer, kissé kisodródott helyzetből az oldalhálóba rúgta a labdát.

A semmiből jött a csíkiak szépítő találata, a 63. percben Babati harmincról ívelt be egy szabadrúgást, a védők röviden szabadítottak fel, a labda Szondi melléről Jelenához pattant, aki tízről bevágta (3–1).

A végjátékban Ilyés Róbert inkább támadókat hozott be csereként, így próbálkozott felrázni együttesét, egyben megpróbálta, hogy ponttal térjenek haza. Nem jött be a húzása, bár többet voltak játékban tanítványai, nem nagyon voltak veszélyesek a kapura.

A CS Mioveni a play-off eddigi mérkőzéseiből egyet sem nyert meg, ezúttal nagyon simán elintézte az ötlettelen, kifacsart gárda képét mutató FK Csíkszeredát.

Bár még matematikailag meglehet a székelyföldieknek az egyenes ágon való Szuperligába való feljutás, de gyakorlatilag ezzel a vereséggel már készülhetnek az élvonalbeli klubbal való osztályozóra.

Labdarúgó 2. Liga, felsőházi rájátszás, 8. forduló:

CS Mioveni–FK Csíkszereda 3–1 (3–0).
Gólszerzők: Remus Guțea (7., 18.), Ștefan Blănaru (26., büntetőből), illetve Jelena Richárd (63.).
CS Mioveni: Croitoru – Trașcu, Garutti, Ignat (Burnea, 63.), Șerbănică – Massaro (Văsălie, 76.), Toma (Căprescu, 46.), Cărăruș, Guțea (Duțan, 63.) – Blănaru (Costea, 76.), Stan. Edző: Constantin Schumacher
FK: Gyenge – Gál-Andrezly, Gergely (Bakos, 34.), Csürős, Vita (Marrone, 46., Makrai, 79.) – Veres, Jebari – Pintér (Szondi, 46.), Babati (Bloj, 65.), Rónai – Jelena. Edző: Ilyés Róbert.

Labdarúgó 2. Liga, 2023–2024-es szezon, felsőház, 8. forduló

2024. 05. 02. 17:00CS MioveniFK Csíkszereda3-1
2024. 05. 03. 17:00Sellenberki SKGloria Buzău2-1
2024. 05. 04. 12:00Unirea SloboziaVajdahunyadi Corvinul1-0

2. Liga, 2023–2024-es szezon, felsőház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Unirea Slobozia
8
6
1
1
9-3
59
2
Vajdahunyadi Corvinul
8
3
3
2
10-7
49
3
Sellenberki SK
8
1
4
3
6-10
49
4
Gloria Buzău
8
2
5
1
8-7
45
5
FK Csíkszereda
8
2
2
4
8-11
40
6
CS Mioveni
8
1
3
4
5-8
39

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.