Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Legyőzték magyarországi házigazdájukat a fiatal székelyföldi labdarúgók

Dobos László 2024. június 30., 15:15 utolsó módosítás: 2024. június 30., 18:37

A Heves megyével fenntartott testvérkapcsolatnak köszönhetően Hargita megye U17-es korosztályú lány- és fiúválogatottja Magyarországra utazott, ahol mérkőzéseket játszott a házigazdák együtteseivel. Mindkét találkozó vendégsikerrel zárult.

Legyőzték magyarországi házigazdájukat a fiatal székelyföldi labdarúgók
Galérianézet
Tízgólos székely siker született a női mérkőzésen. Balról a második Fülöp Boglárka, a vendégek csapatkapitánya Fotó: Hargita Megyei Labdarúgó-egyesület

Tizenöt éve működik testvérkapcsolat a Heves Vármegyei- és a Hargita Megyei Labdarúgó-egyesületek között, a küldöttségek évente legalább egyszer találkoznak, felváltva, egyik évben Székelyföldön, a másikban pedig Észak-Magyarországon.

Idén június 27. és 30. között Hargita megye U17-es korosztályú lány- és fiú válogatottja utazott Heves megyébe, és amint Tamás Zoltán, a Hargita Megyei Labdarúgó-egyesület (HMLE) elnöke elmondta, a kiutazás pályázati pénzből jött létre, a HMLE sikeresen pályázott a megyei önkormányzatnál.

A U17-es Hargita megyei női válogatott és edzőik Fotó: Hargita Megyei Labdarúgó-egyesület

„A háromnapos eseményen a mérkőzések mellett több szakmai program volt az edzőknek, sportvezetőknek, játékvezetőknek. A gyerekek voltak strandon, uszodában, az állatkertben stb... A mérkőzések Mátraházán zajlottak, kiváló minőségű pályákon. A szállás Gyöngyösön volt, de ellátogattunk Egerbe is” – ismertette a Székely Sport megkeresésére Tamás Zoltán.

A U17-es Hargita megyei férfi válogatott és edzőik Fotó: Hargita Megyei Labdarúgó-egyesület

A székelyföldi fiú csapat a Székelyudvarhelyi ISK, a lány együttes pedig az FK Csíkszereda gerincére épült. A küldöttségnek tagja volt három Hargita megyei játékvezető, Pál Hunor, Csíki Hunor és Szabó Tamás is.

Fotó: Hargita Megyei Labdarúgó-egyesület

Férfi mérkőzés, U17-es korosztály:

Heves vármegye–Hargita megye 1–2.
A vendégcsapat mindkét gólját Somorai Máté szerezte.
A székelyföldi csapat összetétele: Lőrincz Zsolt, Győrfi Bence, Magyari Hunor, Fazakas Zalán, Csiki Tamás, Kallai Attila, Ilyes Máté, Albert Marvin, Vajda Dávid, Boga Dávid, Csergő Gellért, Márton Bence, Somorai Máté, Tamás Dávid, Szőcs Előd, Szilveszter Attila. Vezetőedző: Szabó Attila, másodedző: Bartos László.

Lány mérkőzés, U17-es korosztály:

Heves vármegye–Hargita megye 1–11.
A győztes csapat gólszerzői: Erös Teodóra 4, Tănase Dorina és Fülöp Boglárka 2-2, Cseke Melánia, Orbán Anna és Páll Vanda.
A székelyföldi csapat összetétele: Rusu Kriszta, Trinfuj Boglárka, Sandu Andrea Cristina, Scurtu-Pintea Denisa Annamária, Alexia Georgiana Zănoagă, Tănase Dorina, Fülöp Boglárka, Lőrincz Kitti, Kádár Noémi, Erös Teodóra, Cseke Melánia, Benedek Kincső, Páll Vanda, Orbán Anna, Lénárt Nikolett és Juhász Anett. Edzők: Portik Helga és Szőcs Renáta.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.