Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Közeledik a szezonrajt, megismerjük a menetrendet a Szuperligában

Horváth Bálint Ottó 2024. június 22., 14:28

Három hét maradt hátra a labdarúgó Szuperliga 2024–2025-ös szezonjának rajtjáig, a bajnokság első mérkőzéseit még a jelenleg zajló Európa-bajnokság döntője előtt lejátsszák.

Közeledik a szezonrajt, megismerjük a menetrendet a Szuperligában
Három hét múlva újra bajnoki meccseket játszanak Fotó: Pinti Attila

A bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) döntése értelmében a Szuperliga új idényének menetrendjét július 1-jén készítik el a közgyűlés keretében.

A nyitófordulót a július 13-ai hétvégére időzítették, azaz még a németországi Európa-bajnokság döntője előtt egy nappal elrajtol a bajnoki kiírás.

A Szuperliga 2024–2025-ös szezonjának mezőnye:
FCSB, Kolozsvári CFR, Universitatea Craiova, Konstancai Farul, Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, Bukaresti Rapid, Aradi UTA, Galaci Oțelul, FC Hermannstadt, Kolozsvári U, Petrolul Ploiești, Jászvásári Poli, Bukaresti Dinamo, FC Botoșani, Unirea Slobozia, FC Buzău.

Az új romániai labdarúgószezon már július 4-én elkezdődik, amikor a bukaresti Ghencea stadionban a bajnoki címvédő FCSB és a Román Kupa-győztes Vajdahunyadi Corvinul küzdenek a Szuperkupa elhódításáért.

Ami az alsóbb osztályú bajnokságokat illeti, a 2. Liga új idénye augusztus 3-án, a harmadosztály küzdelemsorozata augusztus 31-én kezdődik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.