Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hátrányból fordított, nagyon fontos győzelmet aratott az FK Csíkszereda

Sebestyén Ervin 2024. április 13., 14:02 utolsó módosítás: 2024. április 13., 16:47

Saját közönsége előtt lépett pályára az FK Csíkszereda, szombaton délben a Vajdahunyadi Corvinul volt az ellenfele. A vendégek ugyan megszerezték a vezetést, de a piros-feketék fordítani tudtak és mindhárom pontot otthon tartották.

Hátrányból fordított, nagyon fontos győzelmet aratott az FK Csíkszereda
Nagyon fontos három pontot szerzett az FK Csíkszereda. Korábbi felvétel Fotó: Pinti Attila

Továbbra is rendkívül szoros a labdarúgó 2. Liga felsőházának rangsora, legutóbb pedig az FK Csíkszereda értékes pontokat hullajtott el hazai pályán a CS Mioveni ellen. A negyedik játéknapon szombaton délben a Vajdahunyadi Corvinul együttesét látta vendégül, amely éppen a csíki gárda előtt foglal helyet.

A találkozót mindkét klub elővigyázatosan kezdte, nem akart egyik fél sem sokat kockáztatni, inkább a hazaiak próbálkoztak távoli lövésekkel, viszont komoly veszélyt egyik sem jelentett. Az első vajdahunyadi lehetőségre majdnem húsz percet kellett várni, ekkor Bradu vette célba a kaput húszról, viszont Karácsony nem kellett közbelépjen.

Fotó: Pinti Attila

A vendégek tizenhatosán belül Anderson Ceara kapott egy rúgást, azonban a játékvezető nem ítélt büntetőt, folytatódott a játék. Már majdnem félórája ment a játék, amikor egy ártatlannak tűnő keresztlabdát Pop becsúszva tartott bent és ívelt középre, Bradu pedig gyönyörűen lőtte ki az alsót kapásból, vezetést szereztek a vendégek (0–1).

Szinte azonnal jött a válasz hazai részről, Jebari lőtte el távolról, Blaga pedig nagyon rosszul ért bele a játékszerbe, ami így túlment a gólvonalon, szerencsés góllal ugyan, de egyenlített az FK Csíkszereda (1–1).

A fordulást követően továbbra is a hazai együttes volt veszélyesebb, Jebari kiválóan cselezett befelé, majd a tizenhatosról a rövid sarkot vette célba, Blaga azonban ezúttal résen volt és hárított. A 63. percben Neacșa lőtt hatalmas távolságról, viszont a keresztlécet csak súrolta a játékszer.

Fotó: Pinti Attila

Nem sokkal később az egyik hazai akciónál Hrezdac kézzel ért a labdához, a játékvezető azonnal tizenegyest ítélt.

A végrehajtó Jelena Richárd volt, aki rendkívül higgadtan értékesítette a büntetőt, ezzel megfordítva az állást az FK Csíkszereda javára (2–1).

A hajrában a csíkiak minden erejüket arra összpontosították, hogy megőrizzék az előnyüket, ami sikerült is, maradt a 2–1 és ezzel nagyon fontos három pontot sikerült otthon tartaniuk a piros-feketéknek.

Ezúttal Becze Zoltán sportújságírót érte a megtiszteltetés, hogy elvégezhette a kezdő rúgást. Mint ismert, mérföldkőhöz érkezett a csíkszeredai labdarúgás: 120 éve, 1904 nyarán alakult az első csíki futballcsapat. Épp ezért az FK Csíkszereda jubileumi évet hirdetett, amelynek csúcseseményei az alakulás évfordulóján, június 19-én lesznek. Azt megelőzően minden hazai meccs előtt egy-egy jeles csíkszeredai labdarúgót vagy sportújságírót kérnek fel a kezdőrúgás elvégzésére.
Labdarúgó 2. Liga, felsőházi rájátszás, 4. forduló:
FK Csíkszereda–Vajdahunyadi Corvinul 2–1 (1–1),
gólszerzők: Jebari (30.), Jelena (72.), illetve Bradu (27.).

FK: Karácsony – Gal-Andrezly, Kelemen, Csűrös, Vita – Szilárd, Bence – Erwin, Jebari, Ronai – Anderson. Cserék: Gyenge – Jelena, Gergely, S. Botond, K. Botond, Apro, Bakos, Nogy, Makrai. Vezetőedző: Ilyés Róbert.

Corvinul: Blaga – Nicolae, Pop, Manolache – Chindriș, Bradu – Mitran, Hergheligiu, Ion – Coman, Campan. Cserék: Roman – Lică, Velisar, Neacșa, Pîrvulescu, Iacob, Lupu, Predica, Hrezdac. Vezetőedző: Florin Maxim.

Labdarúgó 2. Liga, 2023–2024-es szezon, felsőház, 4. forduló

2024. 04. 13. 12:00FK CsíkszeredaVajdahunyadi Corvinul2-1
2024. 04. 14. 11:00Unirea SloboziaGloria Buzău1-1
2024. 04. 15. 17:30CS MioveniSellenberki SK0-0

2. Liga, 2023–2024-es szezon, felsőház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Unirea Slobozia
4
2
1
1
4-2
47
2
Sellenberki SK
4
0
3
1
0-2
45
3
Vajdahunyadi Corvinul
4
1
2
1
3-3
42
4
FK Csíkszereda
4
2
1
1
5-4
39
5
Gloria Buzău
4
0
4
0
3-3
38
6
CS Mioveni
4
0
3
1
2-3
36

1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.