Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elkezdték a keret megerősítését a Sepsi OSK-nál

Horváth Bálint Ottó 2024. május 06., 14:36

Az idei bajnoki szezonból ugyan még hátra van két forduló, a sepsiszentgyörgyi labdarúgóklub vezetősége azonban már a következő idénybeli keret kialakításán dolgozik. A Sepsi OSK sportigazgatójával, Hadnagy Attilával beszélgettünk.

Elkezdték a keret megerősítését a Sepsi OSK-nál
Változásokra lehet számítani a sepsiszentgyörgyi csapatban Fotó: Pinti Attila

A következő időszakban kisebb átalakuláson megy keresztül a székelyföldi együttes játékoskerete. A vezetőség már elkezdte a tárgyalásokat a kiszemelt labdarúgókkal, és reményeik szerint néhányan közülük csatlakoznak a csapathoz az új bajnokságra való felkészülés kezdete előtt.

A napokban a fővárosi sportsajtó tényként kezelte, hogy a Sepsi OSK megszerezte két középpályás, a szerb Mihajlo Neskovic és a brazil Marcelo Freitas játékjogát. A klub sportigazgatója, Hadnagy Attila azonban a Székely Sport megkeresésére közölte, hogy ugyan tárgyalnak az illető játékosokkal, de egyelőre nem írtak alá senkivel.

Öt játékossal vagyunk tárgyalásban, nemcsak Mihajlo Neskoviccsal és Marcelo Freitasszal. Még nem írtunk alá senkivel, mert nincs vége a bajnokságnak. Reméljük, hogy május végéig sikerül megegyezni mindenkivel”

– nyilatkozta Hadnagy Attila, aki elárulta, hogy összesen legalább hat-hét labdarúgót szeretnének leigazolni a nyáron, és az idegenlégiósok mellett belföldi labdarúgók is vannak a kiszemeltek között.

Mindenképp frissíteni és erősíteni kell a keretet

A Sepsi OSK sportigazgatója kiemelte, szükség van a bővebb játékosállományra, mert jövőben nagyon nehéz bajnokságra számítanak.

Eléggé gyér a keretünk, ezt láthattuk a jelenlegi szezonban, hogy mi történik akkor, ha sok a sérült játékosunk. Kicsit frissítenünk és erősítenünk kell, hiszen nagyjából ugyanennyi játékos távozik a szezon végén”

– mondta a Székely Sportnak Hadnagy Attila.

Pavol Safranko legutóbb mesterhármast szerzett a Farul ellen, elhappolná a Kolozsvári CFR Fotó: Pinti Attila

A biztos távozók listáján Jonathan Rodriguez, Mihai Bălașa és Mario Rondon neve szerepel, további olyan játékosokról, akik a nyártól elhagyják a csapatot, egyelőre nem tudott beszámolni. A szerződésük végéhez érő labdarúgókkal ugyanis mind tárgyalni fognak, és Bernd Storck vezetőedzővel közösen döntenek arról, hogy kivel hosszabbítanak és kire nem számítanak a folytatásban.

Az együttes két legkeresettebb játékosa Marius Ștefănescu és Pavol Safranko, előbbit folyamatosan csábítja a bajnokságot megnyerő FCSB, utóbbit sajtóhírek szerint a Kolozsvári CFR szerezné meg.

Velük kapcsolatban Hadnagy ismertette, hogy Ștefănescunak még kétéves szerződése van a klubbal, és még nem érkezett érte ajánlat, de amennyiben mindkét fél számára megfelelő összeget fognak kapni, akkor biztos elengedik, hogy magasabb szinten játszhasson, míg Safrankónak a nyáron lejár a szerződése, és meglátása szerint biztos, hogy kapott már ajánlatot más csapattól.

Ami a szezon végén lesérült játékosokat illeti, Hadnagy Attila elmondta, hogy a keresztszalag-szakadást szenvedett és műtéten átesett Nicolae Păun ebben az évben nem valószínű, hogy pályára tud lépni, a szintén megműtött Bogdan Oteliță esetében remélik, hogy az új szezonra való felkészülés kezdetén, június 10-e körül újrakezdheti az edzéseket, mellettük pedig az ínszalagsérüléssel küszködő Kecskés Ákos számára is korábban véget ért a szezon.

A bírói hibák nélkül harcban lennének a dobogóért

A háromszéki klubvezetés nagymértékben meg van elégedve a csapattal a Szuperliga felsőházi rájátszásában elért eredményekkel.

Elégedettek vagyunk a csapat teljesítményével, hiszen a rájátszásban a fiúk hozzáállása nagyon jó volt és eddig kilenc pontot gyűjtöttünk, és ha nem lettek volna keretproblémáink, úgy gondolom, hogy még jobb eredményeket is elérhettünk volna.

Külön örülünk annak, hogy a legutóbbi mérkőzésen az akadémiánkról két fiatal játékos, Batzula Hunor és Kocsis Norbert bemutatkozott a felnőtt csapatban, és lehet a bajnokság végén még avatunk újoncokat” – fogalmazott Hadnagy Attila.

Elégedettek a csapat teljesítményével a háromszéki klubvezetők. Hadnagy Attila szerint még többet is elérhettek volna a rájátszásban Fotó: Pinti Attila

A sportvezető viszont nehezményezte a játékvezetők több alkalommal elkövetett súlyos tévedését a Sepsi OSK-val szemben.

Úgy gondolom, hogy ha a bírói hibák nem lettek volna olyan számosak velünk szemben, akkor versenyben lennénk a második-harmadik helyért.

Ne felejtsük el az itthoni mérkőzésünket a Farul ellen, amikor két gólunkat elvették, és a Kolozsvári CFR elleni idegenbeli meccset, ahol két játékosunkat kitették, és így is szinte kihúztuk a döntetlent. Sajnos ezeket a találkozókat a bírók döntötték el, így kevesebb pontot gyűjtöttünk” – mutatott rá.

Hadnagy Attila megjegyezte, a csapat célja a szezon végén az, hogy legalább az ötödik helyet megtartsák, és remélik, hogy a hátralévő két mérkőzésből a legközelebbi, Bukaresti Rapid elleni pénteken 20 óra 30 perctől kezdődő itthoni összecsapást sikerül behúzni, hiszen ebben az esetben biztosan elkerülik az utolsó pozíciót a felsőházban.

Labdarúgó Szuperliga, 2023–2024-es szezon, rájátszás, felsőház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
FCSB
8
5
2
1
12-8
49
2
Universitatea Craiova
8
5
0
3
12-9
40
3
Kolozsvári CFR
8
4
1
3
13-13
40
4
Konstancai Farul
8
4
1
3
15-12
35
5
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK
8
2
3
3
12-12
31
6
Bukaresti Rapid
8
0
1
7
9-19
29

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.