Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Bölöni László: mindig a köztes cél jelentette az akadályt

Horváth Bálint Ottó 2022. január 26., 13:20 utolsó módosítás: 2022. január 26., 13:32

Kevesebb mint huszonnégy órával a román labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Edward Iordănescu kinevezése után a kispadra sokáig első számú jelölt, Bölöni László szerdán délelőtt bukaresti sajtótájékoztatón ismertette, hogy miért hiúsultak meg a tárgyalások a szövetség vezetőivel.

Bölöni László: mindig a köztes cél jelentette az akadályt
Bölöni László hosszasan mesélte el, mi zavarta a tárgyalások közben Fotó: Simion Mechno/Agerpres

A marosvásárhelyi származású tapasztalt szakember kezdetben a személyes problémái bemutatása előtt gratulált az új szövetségi kapitánynak és sok sikert kívánt neki, majd belevágott az okok ismertetésébe, hogy miért nem sikerült közös nevezőre jutni a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) vezetőségével.

A legfontosabb aggálya a szerződésének időtartama volt, hiszen elmondása szerint, eddig még sohasem látott olyan szerződést, amelyről nem tudja, hogy pontosan mikor ér véget, továbbá a válogatott élén maradása az Európa-bajnoki selejtezők előtt a Nemzetek Ligájában való meneteléstől függött.

Elemezve a szerződést, láttam, hogy a fő célkitűzés az Európa-bajnokságra való kijutás volt, ami nagyon érdekelt. Egy köztes cél, amelyet akadálynak tartottam azonban mindig visszatért, és ez nagyon elgondolkodtatott, hiszen kényes helyzetbe kerülhettem volna”

– nyilatkozta Bölöni László, utalva ezzel arra, hogy amennyiben nem végzett volna a válogatottal a csoport első helyén a Nemzetek Ligájában, idén ősszel meneszthették volna.

„A szerződés a 2024-es Európa-bajnokság végéig szólt, ha kijutunk. Amennyiben pótselejtezőt játszunk, akkor tavaszig tart, de ha ott sem lettünk volna érdekeltek, akkor 2023 októberéig, persze, ha nem menesztenek idén szeptemberben a Nemzetek Ligája után.

A szerződés szerint, ha nem nyerünk, kirúghattak volna, és ezt nem tudtam elfogadni”

– közölte a szakvezető, hozzátéve, hogy mindemellett az anyagi rész soha nem jelentett problémát.

Bölöni László ismertette, ezután több javaslatot is tett, hogy milyen lehetőségeik lehetnek, amivel a fő célkitűzést tarthatják szem előtt. „Ezt a megmérettetést (a Nemzetek Ligáját) arra szerettem volna használni, hogy felkészítsem a válogatottat az Európa-bajnoki selejtezőkre. Az én javaslatomat, hogy eltöröljük a köztes célkitűzést, elutasították.

A legjobban az zavart, amikor azt mondták, hogy nem tarthatnak egy olyan edzőt, aki nem nyer, mert más céljaik vannak. Akkor miért kerestek meg? 

De mivel szerettem volna megegyezni, felvetettem, hogy ha a szövetség kirúghatott volna, akkor én is szabadon távozhatom függetlenül attól, hogy az első, vagy az utolsó helyen állunk. Természetesen ezt nem fogadták el, mint ahogyan azt is elutasították, hogy a Nemzetek Ligája végéig írjunk alá, utána pedig mindenkinek meglesz a joga, hogy esetleg felmondja volna a szerződést”.

Bölöni László rámutatott, életében eddig még soha nem voltak ennyire feszült napjai, mint az elmúlt két hétben, amit Marosvásárhelyen töltött, és nem találkozott ennyi problémával, ami számára logikátlan volt.

Következtetésként elmondta, szerette volna, hogy megegyezzenek, hiszi azt, hogy a szövetség vezetői is, de folyton akadályba ütköztek az a bizonyos köztes cél miatt, és kissé szomorú, hogy végül nem sikerült egyezségre jutniuk.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.