Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Vége a szappanoperának, Edi Iordănescu lett a szövetségi kapitány

Székely Sport 2022. január 25., 17:24 utolsó módosítás: 2022. január 25., 17:46

Ahogy várható volt, kedden késő délután a Román Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy Eduard Iordănescu veszi át a román válogatott irányítását.

Vége a szappanoperának, Edi Iordănescu lett a szövetségi kapitány
Szerződése 2024-ig, az Eb-selejtezők végéig szól Fotó: Facebook/NationalaRomanieiOfficial

A tavaly november óta tartó szappanopera befejező részéhez ért, Mirel Rădoi váratlan bejelentését követően bő két hónapra volt szüksége az FRF-elnök Răzvan Burleanunak, hogy új szövetségi kapitányt nevezzen ki a felnőtt válogatott élére.

A tárgyalások során számos szakember neve szóba került, Bölöni Lászlóval hosszasan egyeztetett az FRF vezérkara, ám végül nem tudtak megegyezni a marosvásárhelyi edzővel.

Eduard Iordănescuval való szerződéskötést követően Burleanu bejelentette, hogy az új kapitány feladata az lesz, hogy Romániát Európa futballjának elitjébe vezesse, erre a Nemzetek Ligájában és a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében lesz alkalma.

Amennyiben a román válogatott kijut a 2024-es Eb-re, úgy meghosszabbítják Iordănescu szerződését. Amúgy ez a legfőbb célja is az új edzőnek, akárcsak a Nemzetek Ligájában a csoportgyőzelem.

A korábbi román szöveségi kapitány Anghel Iordănescu fia, Eduard 2010-ben kezdte az edzősködést, a Bukaresti Steauánal és az FC Vasluinál volt segédedző. Pályafutása során megfordult a Marosvásárhelyi ASA, a Pandurii Tg. Jiu, a CSZKA Szófia, az Astra Giurigu és a Medgyesi Gaz Metan csapatainál.

A Kolozsvári CFR-t kétszer irányította, 2018 nyarán mindössze három meccsen, de ezidő alatt Román Szuperkupát nyert a csapattal, majd 2020 decembere és 2021 júniusa között, amikor a CFR-rel bajnokságot és ugyancsak Szuperkupát nyert. Ezt követően az FCSB-nél volt vezetőedző, ám mindössze tizenegy meccsen irányította Gigi Becali csapatát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.