Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A Sepsi OSK a hosszabbításban viccelte meg a Rapidot

Józsa Csongor 2024. április 15., 22:54 utolsó módosítás: 2024. április 15., 23:11

Akkor lőtte a gólt a székelyföldi együttes, amikor a fővárosiaknak már nem volt idejük a válaszra. Ezzel megvan az első győzelem a labdarúgó Szuperliga rájátszásban.

A Sepsi OSK a hosszabbításban viccelte meg a Rapidot
Debeljuh volt a Sepsi OSK nyerőembere Fotó: Pinti Attila

Hétfőn este a labdarúgó Szuperliga felsőházi rájátszának negyedik fordulójának zárómeccsén a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a Bukaresti Rapid otthonába látogatott. Az a két együttes nézett farkasszemet, akik a play-offban még nem nyertek.

Valamelyest erőteljesebben indított a házigazda, a 12. percben adódott előttük az első remek lehetőség, Rrahmani ugratta Krasniqit, ő ziccerben nagyon gyengén lőtte kapura, Niczuly könnyűszerrel ölelte magához a labdát.

Nagyrészt mezőnyben csordogált a meccs, sokat tördelte mindkét fél a focit, szabálytalanságok és leshelyzetek miatt nem volt épp folyamatos a játék.

A 25. percben a vendégek két játékosa, Safranko és Varga K. egymást zavarta a kapu előterében, így utóbbi fejese mellé ment. Túloldalt Rrahmani is az ötösről fejelhetett, nem volt sok erő benne, így a háromszékiek hálóőre hatástalanította. Safranko előtt az utolsó pillanatban blokkoltak a védők.

A második játékrész elején Alimi lehúzta Krasniqit a tizenhatoson belül, a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott, a sepsiszentgyörgyiek játékosa megkapta második sárga lapos figyelmeztetését.

Mind a büntető, mind a kiállítást a VAR-rendszer eltörölte, mert előzetesen leshelyzetből ívelték be a labdát.

A folytatásban a Rapid volt veszélyesebb, többet tett, hogy megszerezze a vezetést, pár apróbb lehetőséget össze is hoztak. A Sepsi OSK próbálta távol tartani kapujától ellenlábasát, amikor megvolt a lehetőségük, akkor ellentámadásokat indított.

A végjátékban előbb Niczulynak kellett védenie egy nagyot, Rrahmani közelről lőtte rá, míg Varga R. zúdított mellé.

A 90. percben Debeljuh közelről bebólintotta, a háromszékiek támadója nem örülhetett a találatának, ugyanis a helyzet kialakításakor leshelyzetben volt a társa.

A hatperces hosszabbításban megélénkült a játék – ami a második felvonásra nem igazán volt jellemző –, a ráadás ötödik percében aztán Debeljuh meglőtte a szabályos gólját is, Ștefănescu hajszálpontos beívelését pöccintette el a kapus mellett.

A játék összképe alapján inkább elfogadhatóbb lett volna a döntetlen, a Sepsi OSK ezúttal szerencsésnek is mondhatja magát, hogy akkor talált egy gólt, amikor az ellenfele már nem tudott rá válaszolni.

Ezzel megvan a háromszékiek első diadala a rájátszásban, a felsőház rangsorának második fele igencsak sűrű.

Labdarúgó Szuperliga, felsőházi rájátszás, 4. forduló:

Bukaresti Rapid–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–1 (0–0).
Giulești Aréna, vezette: Florin Andrei (Marosvásárhely).
Gólszerző: Gabriel Debeljuh (90+5.).
Rapid: Aioani – Onea, Săpunaru, Iacob, Borza – Hromada, Oaidă (Emmers, 61.), Hasani (Burman, 65.) – Krasniqi, Rrahmani, Petrila (Bamgboye, 61.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi.
Sepsi OSK: Niczuly – Oroian (Oteliță, 73.), Ciobotariu, Kecskés, Dumitrescu – Păun (Aganovic,84.) – Varga K. (Ștefănescu, 66.), Kalluaku (Varga R., 73.), Alimi, Fl. Ștefan – Safranko (Debeljuh, 66.). Vezetőedző: Bernd Stork.

Labdarúgó Szuperliga, 2023–2024-es szezon, rájátszás, felsőház, 4. forduló

2024. 04. 12. 20:30Universitatea CraiovaKonstancai Farul1-2
2024. 04. 14. 21:00Kolozsvári CFRFCSB0-1
2024. 04. 15. 20:30Bukaresti RapidSepsiszentgyörgyi Sepsi OSK0-1

Labdarúgó Szuperliga, 2023–2024-es szezon, rájátszás, felsőház

Sorrend
Csapat
Mérkőzés
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
FCSB
4
4
0
0
6-1
44
2
Kolozsvári CFR
4
1
1
2
6-5
31
3
Universitatea Craiova
4
2
0
2
5-6
31
4
Konstancai Farul
4
2
1
1
5-4
29
5
Bukaresti Rapid
4
0
0
4
3-9
28
6
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK
4
1
2
1
4-4
27

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.