Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyföldi kosárlabda-találkozót tartanak Csíkszeredában

Dobos László 2022. október 20., 12:39

Hétvégén, szombaton és vasárnap rendezik meg Csíkszeredában a székelyföldi öregfiú kosárlabdacsapatok hagyományos tornáját, a Barátság Kupával díjazott vetélkedőt.

Székelyföldi kosárlabda-találkozót tartanak Csíkszeredában
Nagyon szeretik a kosárlabdát. Az eredmény számít, de fontosabb a találkozás, a mozgásigény kielégítése. Archív felvétel Fotó: Barabás Ákos

Még a múlt században, 41 évvel ezelőtt kezdődött el a sorozat, amely a 76. kiírásához érkezett, az idei őszi torna helyszíne pedig a csíkszeredai Márton Áron és Segítő Mária gimnáziumok mögötti, Kós Károly utcai sportcsarnok lesz. Az első Barátság Kupát 1981 decemberében rendezték meg a gyergyói öregfiúk kezdeményezésére, amikor Gyergyószentmiklósra meghívták a szászrégeni, szovátai, csíkszeredai, székelyudvarhelyi és sepsiszentgyörgyi hasonló csapatokat.

Azóta – pár kényszerkihagyás kivételével – minden évben kétszer találkoznak a csapatok. A mozgalomnak komoly írott szabályzata és himnusza is van. A győztes gárda vándorkupát vihet haza, amelyet a következő tornáig őrizhet.

Fotó: Barabás Ákos

A hétvégi csíkszeredai tornát Csiszer Andor, Keresztes Szabolcs és Fejér Miklós szervezi, utóbbitól megtudtuk, hogy csoportmérkőzések szombaton 9 órakor kezdődnek, a helyosztókat pedig vasárnap 9 órás kezdettel rendezik. A nézők belépése ingyenes, minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak.

A csoportbeosztás: A csoport – Csíkszereda, Sepsiszentgyörgy és Szászrégen, B csoport – Szováta, Székelyudvarhely és Gyergyószentmiklós.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.