Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Rusz István: „erre építkezhetünk a jövőben”

Sebestyén Ervin 2024. február 02., 11:00

Véget ért az európai kupasorozatban való kalandozás a Sepsi-SIC számára, miután a hetedik helyen zártak a csoportkörben a női kosárlabda Euroliga idei kiírásában. Az ott szerzett tapasztalatról mesélt Rusz István, a klub ügyvezető igazgatója.

Rusz István: „erre építkezhetünk a jövőben”
Rendkívül sok tapasztalatot szereztek a Sepsi-SIC játékosai Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

Franciaországban, a Lyon vendégeként zárta a csoportkört a Sepsi-SIC, ahol 94–77-es vereséget szenvedett el. Ennek ellenére emelt fővel térhettek haza a játékosok, az edzői stáb, ugyanis idén szerepeltek először az Euroligában, összességében pedig a vártnál sokkal jobb eredményeket értek el.

„Vannak csapatok, amelyek több éven keresztül bejutnak ebbe a kupába, de nem tudnak egy győzelmet sem aratni, itt tényleg világsztárok vannak. Hatalmas értéke van annak a két sikernek, amit elérnünk, rendkívül büszkék vagyunk rá.

Több mérkőzésen is jól játszottunk, volt ahol végig meccsben voltunk, úgy gondolom minden pillanatát kiélveztük és kihasználtuk”

– értékelte a csapat teljesítményét Rusz István.

A háromszéki klub ügyvezető igazgatója azt is elmondta, hogy az idei szereplésük javában befolyásolhatja a jövőt, hiszen rendkívül sok tapasztalatot szereztek, illetve sokat tanultak.

„Nagyon nehéz mérkőzések voltak, itt nincs olyan, hogy könnyű ellenfél. Voltak nagyon jó találkozóink, a Zaragoza ellen döntetlent harcoltunk ki, amit hosszabbításban buktunk el, azt megelőzően pedig a Lyont győztük le, így majdnem sikerült zsinórban két meccset behúzni.

Többször is előfordult, hogy végig partiban voltunk, szerintem nem csak mi vagyunk elégedettek, hanem a szurkolóink is láthatták, hogy igyekeztünk mindig mindent beleadni”

– hangsúlyozta Rusz István.

Hozzátette, még értékesebbek ezek az eredmények, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a Sepsi-SIC játékosai sokszor bajlódtak sérülésekkel, betegségekkel.

Rusz István szerint hatalmas értéke van annak a két sikernek, amit elértek, rendkívül büszkék rá Fotó: Facebook/Sepsi-SIC

„Itt mindegyik csapatot világsztárok alkotják. Rengeteg Európa-bajnokkal, olimpiai bajnokkal, világbajnokkal találkoztunk, ráadásul nálunk többször volt foghíjas a keret.

Mindezek ellenére kiválóan szerepeltünk, elégedettek vagyunk és tudjuk, hogy a jövőben már tudunk erre építkezni. Ez egy visszaigazolás volt, hogy jó úton haladunk”

– nyilatkozta a Székely Sportnak Rusz István.

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a román pontvadászatban kiválóan teljesít, hibátlan mérleggel vezetik a tabellát, legközelebb a Bukaresti Rapid együttesét fogadják február 17-én, a Sepsi Arénában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.