Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az utolsó meccsén sem vallott szégyent a Sepsi-SIC

Sebestyén Ervin 2024. január 30., 22:45 utolsó módosítás: 2024. január 31., 08:25

Utolsó mérkőzését játszotta a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a női kosárlabda Euroliga idei kiírásában. A háromszéki gárda vereséget szenvedett a francia LDLC ASVEL Feminin otthonában, de így is emelt fővel búcsúzhatnak a nemzetközi kupasorozattól.

Az utolsó meccsén sem vallott szégyent a Sepsi-SIC
Hristova nagyon jól teljesített ezúttal is a Lyon ellen. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

Kedden este izgalmas összecsapást vívott egymással Lyonban a két együttes, az odavágón a Sepsi-SIC legyőzte francia ellenfelét, a célja ezúttal is az volt, hogy megszorongassa őket. Az első negyedben nagyon ellépett a hazai csapat, nem sokkal a kezdés után már 16 ponttal vezettek, végül pedig 32–14-ről várhatták a második játékrészt.

A folytatásban fegyelmezettebb volt Zoran Mikes gárdája, pontosabban és hatékonyabban játszottak, így a félidőhöz érve 49–34 volt az állás, miután a második negyedet behúzták a vendégek. A harmadik tíz percben nagyon kiélezett csatát vívtak, fej-fej mellett haladtak, és végül egy 22–21-es játékrészt produkáltak a felek.

Az utolsó mérkőzésen ismét kiválóan játszott Borislava Hristova, aki 22 pontot dobott Lyonban, nála többet csak a hazai színekben szereplő Williams szerzett (26).

A Sepsi-SIC becsülettel küzdött a végén is, végül pedig 94–77-es vereséget szenvedett el, így a nyolc fős tabellán a hetedik helyen végzett 15 ponttal, 2 győzelem és 11 vereség volt a mérleg. Ezzel a találkozóval az idei kiírásra véget ért a nemzetközi kalandozás a háromszéki klub számára, a román élvonalban kiválóan szerepelnek, hibátlan mérleggel vezetik a pontvadászatot.

Női kosárlabda Euroliga, A csoport, 14. forduló:
LDLC ASVEL Feminin–Sepsi-SIC 94–77 (32–14, 17–20, 22–21, 23–22).
A vendégek pontszerzői: Borislava Hristova 22, Livia Gereben 16, Masa Jankovic 13, Ellen Nystrom 11, Morgan Green 9, Katy Armanu 6.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.