Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyot alakított a Sepsi-SIC, legyőzte a Crvena zvezdát

Sánta Imre 2022. október 13., 11:02 utolsó módosítás: 2022. október 13., 12:17

Az első húsz percben nyújtott teljesítményével alapozta meg sikerét a Sepsi-SIC a női kosárlabda Euroliga belgrádi selejtezőtornájának második mérkőzésén, amelyen húsz ponttal múlta felül a házigazda Crvena zvezda együttesét, így még a továbbjutásra is maradt matematikai esélye.

Nagyot alakított a Sepsi-SIC, legyőzte a Crvena zvezdát
Nagyot küzdöttek a háromszékiek, magabiztos győzelmet arattak a Crvena zvezda ellen Fotó: Miska Brigitta

Egy nappal korábban az Olimpiakosz Pireusztól vereséget szenvedő zöld-fehéreknek szerdán este mindenképpen győzelemre volt szükségük ahhoz, hogy még maradjon halvány reményük a továbbjutásra, és elmondható, hogy ennek érdekében minden tőlük telhetőt meg is tettek a Crvena zvezda elleni összecsapáson.

Bár a találkozó a házigazdák triplájával indult, a háromszékiek nem késlelkedtek a válasszal olyannyira, hogy a Jespersen-Jones páros pontos dobásainak köszönhetően a 7. percben már tizenegy ponttal vezettek, a negyed végéig pedig még erre is sikerült rátenniük egy lapáttal (26–12). A folytatásban is megmaradt a háromszékiek lendülete, a remek védekezés mellé eredményes támadójáték társult, ezúttal Mununga és Cave remekelt, de Hristova is hozzátette a magáét, így nem véletlen, hogy húszpercnyi játékidő után a Sepsi-SIC huszonhét pontos előnyre tett szert (55–28).

Szünet után viszont akadozni kezdett Zoran Mikes tanítványainak játéka, de ekkor a szerbek még nem tudták ezt kihasználni, ők is sok hibát vétettek, így a harmadik negyed igencsak pontszegényre sikeredett. A záró felvonásban viszont a szentgyörgyi lányokon egyre inkább kezdtek megmutatkozni a fáradtság jelei, a házigazdák pedig elkapták a fonalat, szinte minden pozícióból betaláltak, így össze is hoztak egy 12–0-s sorozatot, amivel jelentősen apadt a zöld-fehérek előnye, akik a mérkőzés utolsó perceiben még össze tudták szedni maradék erejüket, és végül húszpontos különbséggel (83–63) nyerték a találkozót.

Ezzel a sikerrel a Sepsi-SIC matematikailag még megőrizte továbbjutási esélyét, azonban ehhez arra van szükség, hogy a csütörtöki Crvena zvezda–Olimpiakosz összecsapás a szerbek 19 vagy 20 pontos győzelmével érjen véget, aminek viszont elég kevés a valószínűsége. Minden ettől eltérő eredmény esetén a háromszékiek a csoport második helyén végeznek, ami azt jelenti, hogy nemzetközi szereplésüket az Európa Kupa csoportkörében folytathatják.

Női kosárlabda Euroliga-selejtező, 2. forduló:
Sepsi-SIC–Crvena zvezda 83–63 (26–12, 29–16, 10–11, 18–24).

Sepsi-SIC: Cave 20, Jones 19 (3x3), Jespersen 18, Mununga 9, Ghizilă 5 (1x3). Cserék: Hristova 8, Mititelu 2, Gödri-Părău 2, Cătinean, Kmetovska, Pop, Toma. Edző: Zoran Mikes.
Crvena zvezda: Katanic 12, Jakovina 11 (2x3), Miseljic 8, Colici 4, Aifuwa. Cserék: Hall 13(1x3), Nedeljkov 5 (1x3), Bogicevic 3 (1x3), Bojovic 3, Naumces, Corto, Zecevic. Edző: Dragan Vukovic.
Játékvezetők: Marek Kukelcik (szlovák), Amel Dahra (francia), Zdenko Tomasovic (szlovák).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.