Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hazai pályán kezd az Európa Kupában, minél tovább menetelne a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2022. október 26., 11:10

Szerdán este indítja szereplését a második legrangosabb európai kupasorozatban a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, amely a csoportkör első fordulójában az izraeli Elitzur Holon együttesét látja vendégül a Sepsi Arénában.

Hazai pályán kezd az Európa Kupában, minél tovább menetelne  a Sepsi-SIC
Ioana Ghizilă szerint bár esélyesebb a Sepsi-SIC, nem veszik félvállról a Holon elleni mérkőzést Fotó: Miska Brigitta

Miután idén harmadik próbálkozásra sem sikerült továbbjutniuk az Euroliga főtáblájára, a háromszékiek az Európa Kupa csoportkörében folytathatják szereplésüket, ahol az Elitzur Holon mellett még két török csapat, a Bursa Uludag Basketbol és a Nesibe Aydin ellen kell megküzdeniük a kvartett kvalifikációt jelentő első két helyéért.

A zöld-fehérek első csoportmérkőzésüket hazai pályán játszhatják, majd zsinórban három kiszállás vár rájuk, ezért fontos lehet, hogy a bemutatkozásuk jól sikerüljön és legyőzzék az izraelieket, akik hazájuk bajnokságában tavaly a nyolcadik helyen végeztek, és soraikban tudják azt a Daniel Rabert, aki az előző idényben még a szentgyörgyiek keretét erősítette. Az Elitzur Holon a görög Esperides Kallitheas elleni selejtezőben aratott kettős győzelmével szerezte meg jogát az Európa Kupa csoportkörében való részvételre.

Fotó: Pinti Attila

A szerda esti találkozót megelőzően Zoran Mikes, a Sepsi-SIC vezetőedzője fontosnak tartotta legelőször a szurkolókat megszólítani, hogy minél többen legyenek ott a meccsen és buzdítsák a lányokat. A bosnyák tréner továbbá kiemelte, nem szeretne jóslatokba bocsátkozni, de csapatát képesnek tartja, hogy megnyerje első mérkőzését, és arra is valós esély lát, hogy továbbjusson csoportjából.

„Legelőször a szurkolókat szeretném megszólítani, és meghívást intézni feléjük, hogy minél nagyobb számban legyenek mellettünk, mert utána három idegenbeli mérkőzésünk következik, ezért fontos számunkra, hogy telt ház előtt játsszunk és megszerezzük első győzelmünket a csoportkörben. Fel vagyunk készülve erre az új idényre, és esélyünk van megmutatni szurkolóinknak azt, amire eddig idén még nem nyílt lehetőségünk, vagyis legjobb tudásunkat adjuk. Az ellenfél csapatát tapasztalt kosárlabdázók alkotják, és bár tiszteljük őket, úgy gondolom, mi vagyunk a jobbak.

Számomra az a fontos, hogy a játékosaim a meccs első másodpercétől az utolsóig keményen, egymást segítve küzdjenek, és akkor biztosak lehetünk a jó eredményben. Nehéz előre megjósolni, de úgy vélem, ez a csapat képes arra, hogy továbbjusson a csoportból, de lépésről lépésre kell haladnunk, a rájátszásban pedig a tavalyihoz képest mindenképpen többet akarunk majd elérni

– nyilatkozta Zoran Mikes, a Sepsi-SIC vezetőedzője.

Fotó: Pinti Attila

A háromszékiek válogatott kosárlabdázója, Ioana Ghizilă elmondta, csalódást jelentett, hogy idén sem sikerült az Euroliga főtáblájára jutni, de mivel ez már elmúlt, most a következő feladatra összpontosítanak, és bár esélyesek a továbbjutásra, hiba lenne könnyelműen játszani, erejüket pedig csapatként kell megmutatniuk.

A szerdán este 19 órakor kezdődő Sepsi-SIC–Elitzur Holon mérkőzésre a belépőjegy felnőttek számára 15 lejbe kerül, gyermekeknek viszont a belépés ingyenes. Az összecsapás a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség YouTube-csatornáján (FIBA TV) élőben követhető.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.