Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Botrány az Euroligában: obszcén viselkedéssel vádolják a Sepsi-SIC edzőjét, vizsgálódik a FIBA

Sebestyén Ervin 2024. február 01., 12:54 utolsó módosítás: 2024. február 01., 12:55

Hatalmas botrány tört ki a LDLC ASVEL Feminin–Sepsi-SIC női kosárlabda Euroliga mérkőzését követően, miután a franciák egyik játékosa a közösségi médiában megvádolta a háromszékiek vezetőedzőjét, állítása szerint Zoran Mikes fenéken ütötte őt.

Botrány az Euroligában: obszcén viselkedéssel vádolják a Sepsi-SIC edzőjét, vizsgálódik a FIBA
Komoly vádakkal illették Zoran Mikes vezetőedzőt, a Sepsi-SIC kiáll mellete Fotó: Haáz Vince

Kedden este lépett pályára Lyon városában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, amely 94–77-es vereséget szenvedett el és ezzel a hetedik helyen végzett az A csoportban, véget ért számukra az idei kiírásban a nemzetközi kupaszereplés. A csapat kiválóan teljesített a sorozatban, azonban mégsem lehet felhőtlen az örömük, ugyanis az utolsó mérkőzést követően komoly vádakkal illették a csapat vezetőedzőjét, Zoran Mikest.

A francia csapat játékosa, Gabby Williams a találkozót követően az X-en (Twitteren) tette közzé, hogy a lefújás után a Sepsi-SIC trénere megütötte a fenekét. Gabby arra kérte az edzőt, hogy maradjon távol tőle és ne érjen hozzá, mire az asszisztensei kiabálni kezdtek vele – állítja a 27 éves amerikai kosárlabdázó.

A tweetet nem sokkal később törölte, majd egy kommentben annyit írt, hogy nem szeretne belekeveredni az ügybe, a francia csapat mögötte áll és támogatja őt.

Az esetet ugyanis továbbították a FIBA (Nemzetközi Kosárlabda-szövetség) irányába, amely azonnal reagált és vizsgálatot indított el.

A két fél összecsapásán éppen Gabby Williams-t választották a legjobbnak. Az esettel kapcsolatban megkerestük a Sepsi-SIC együttesét.

„Hamarosan hivatalos közleményt fogunk kiadni az üggyel kapcsolatban. Zoran Mikes 10 éve csapatunk vezetőedzője, nagyon jól ismerjük, kiállunk mellette.

Mi ott voltunk a helyszínen és láttuk, hogy mi történt. A francia csapat közvetítésében nem lehetett látni az esetet, de vannak felvételeink és bizonyítékaink, hogy nekünk van igazunk”

– mondta Rusz István ügyvezető igazgató.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.