Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Meggyőzték a kiscsapatot, teljes a Bölények Ligája mezőnye

Józsa Csongor 2024. július 10., 15:51

A feljutást a pályán kiharcoló klub nem vállalta az indulást a férfi kézilabda élvonalban. A sorsolást korábban elkészítették, a tizennegyedik résztvevő neve most lett hivatalos.

Meggyőzték a kiscsapatot, teljes a Bölények Ligája mezőnye
Akárcsak az A osztályban, az élvonalban is lesz Székelyudvarhely–Fogaras párharc Fotó: László Ildikó

Június közepén a Román Kézilabda-szövetség (FRH) megtartotta a férfi szakág 2024–2025-ös élvonalbeli idényének sorsolását. Ekkor nem tizennégy, hanem csak tizenhárom klub neve került az urnába. A másodosztályból a feljutást kiharcoló CSM Alexandria jelezte, nem indul a legjobbak között, jövőre is marad az A osztályban.

A szakszövetség az osztályozó torna harmadik és negyedik helyezettjének ajánlotta fel az indulási jogot. Mindkét csapat tavaly a másodosztályban szerepelt, így nem volt egyszerű számukra meghozni azt a döntést, hogy a Bölények Ligájában szerepeljenek.

A Nagyváradi VSK nemet mondott, a Fogarasi VSK viszont vállalta az indulást. Az FRH hivatalos oldalán a Bölények Ligája menetrendjében szerepel is az erdélyi klub neve.

A bajnokság lebonyolításán nem változtattak, az oda-visszavágót követően az utolsó két helyezett kiesik, a 11-12. pozícióban végzett együttesek pedig osztályozót játszanak két másodosztályos gárdával.

A tervek szerint a férfi kézilabda Bölények Ligája augusztus utolsó hétvégéjén rajtol el, a mezőnyben ott van az A osztályból újból visszajutott, a felkészülési időszaknak hétfőn nekivágó VSK Székelyudvarhely is.

A férfi kézilabda Bölények Ligája mezőnye a 2024–2025-ös idényre:

Bukaresti Dinamo
Konstancai CSM
Nagybányai Minaur
Tordai Potaissa
Bukaresti CSM
Bákói CSM
CSU Suceava
HC Buzău
CSM Focșani
Temesvári Poli
Bukaresti Steaua
CSM Vaslui
VSK Székelyudvarhely
Fogarasi VSK

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.