Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Gyülekezőt fújt, nekivágott az élvonalbeli felkészülésnek a VSK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2024. július 08., 13:22

A férfi kézilabda Bölények Ligájába visszajutó együttes alaposan átalakult, bő másfél hónappal a bajnokság rajtja előtt a fiúk elkezdték a közös munkát. A bennmaradás a célkitűzésük.

Gyülekezőt fújt, nekivágott az élvonalbeli felkészülésnek a VSK Székelyudvarhely
Galérianézet
Az első két hétben több lesz a fizikai edzés a VSK Székelyudvarhelynél Fotó: László Ildikó

Nagyon simán nyerte meg a férfi kézilabda A osztályt a VSK Székelyudvarhely, így egy év után visszajutott a legjobbak közé, a 2024–2025-ös idényt a Bölények Ligájában játssza a Sipos Lóránt által irányított együttes.

A szakmai stáb hétfőn gyülekezőt fújt, ezzel elkezdi az edzésmunkát. Az első két hét főképp a fizikai tréningekkel telik el, Nagy Sándor erőnléti edzőé a főszerep. Azért labdás foglalkozás, csapatépítő összerázó is lesz Hargitafürdőn, aztán augusztustól jönnek a felkészülési mérkőzések.

Nagy Sándor erőnléti edző Fotó: László Ildikó

Alaposan átalakult a keret, nem kevesebb, mint nyolc új igazolást jelentett be a klub a nyári szünetben: Tálas Huba, Ivan Eres, Alin Roșu, Vlagyiszlav Zalevszkij, Alekszandar Milicsevics, Pavel Loic, Bogdan Păunescu és Aron Dedu érkezett, míg a szakmai stábba visszatért Kocs Levente kapusedző.

Fotó: László Ildikó

„Elsősorban tanultunk az előző hibáinkból, azaz amikor két évvel ezelőtt nekivágtunk az élvonalnak. Ezúttal volt időnk és anyagi lehetőségünk is, amikor elkezdtük építeni a csapatot.

Egyelőre úgy fest, hogy sokkal jobban nézünk ki, mint akkor, olyan kézilabdázókat hoztunk, akikkel megpróbáljuk elérni a célkitűzést, azaz megragadni az első osztályban.

Nehéz időszak előtt állunk, a felkészülésre, a csapatépítésre, az egységes filozófia kidolgozására fektetjük a hangsúlyt” – mondta el a Székely Sportnak a VSK Székelyudvarhely vezetőedzője, Sipos Lóránt.

Sipos Lóránt Fotó: László Ildikó

Augusztus elején egy idegenbeli tornára kapott meghívót az együttes, Suceaván a házigazdák mellett két másik élvonalbeli csapattal, a Vaslui-jal és a Bákóval mérkőznek meg, aztán két meccset játszaknak hazai környezetben az A osztályos Nagyváraddal és a Bölények Ligájában szereplő Temesvárral. A hónap közepén a Bukaresti CSM-mel, a Suceavával és Segesvárral hangolnak, illetve tervben van még egy torna Segesváron a bajnoki rajt előtt, mintegy 8–9 tesztmeccset tudnak le.

Fotó: László Ildikó

A férfi kézilabda Bölények Ligája a tervek szerint augusztus utolsó hétvégéjén rajtol el, a sorsolás nem kedvezett a VSK-nak, az első három fordulóban mind olyan ellenfelet kapott, akik az európai kupaporondon szerepelnek: a Tordai Potaissánál kezdenek, a Nagybányai Minaurt fogadják, illetve a Kostancai CSM-hez utaznak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.