Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hazacsalogatta a csapatkapitányt a VSK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2024. május 29., 13:32

Az új idény keretét építi a férfi kézilabda Bölények Ligájába visszajutott székelyföldi gárda. Távozókról számoltak be, illetve bejelentették első igazolásukat is.

Hazacsalogatta a csapatkapitányt a VSK Székelyudvarhely
A Székelyudvarhelyi FC 2018-as megszűnéséig a csapat alapembere volt, hat év kitérő után hazatér Tálas Huba Fotó: Barabás Ákos

Egy évet húzott le a férfi kézilabda A osztályban a VSK Székelyudvarhely, rögtön visszajutott az élvonalba, a 2024–2025-ös idényt pedig a legjobbak között töltheti el. A klubvezetés célja ezúttal, hogy olyan keretet alakítson ki, amelyiknek célkitűzése a bennmaradás. Ez nem lesz könnyű, alapul véve azt a tényt, hogy az elmúlt években a másodosztályból érkező klubok egy szezon után búcsúztak is a mezőnytől, újból kiestek a másodosztályba.

Ezen a héten a VSK Székelyudvarhely négy játékosától búcsúzott el: Mohamed Fedila, Balsa Stevovic, Paul Oargă és Jobb Lőrinc már nem tagjai az együttesnek.

Szerdán délben pedig bejelentették első igazolásukat, ami eléggé ütős. Visszatér Székelyudvarhelyre a 2018-ban megszűnt Székelyudvarhelyi KC csapatkapitánya, Tálas Huba.

Az igencsak tapasztalt beálló a tizennyolcadik szezonját indítja a romániai élvonalban. Székelyudvarhelyen nevelkedett, itt lett ifi bajnok, felnőttként pedig ezüst- és bronzérmet szerzett, illetve tagja volt a Székelyudvarhelyi KC-val Challenge Kupát elhódító gárdának.

„Székelyudvarhelyhez húz rengeteg minden: a kézilabdázás, a családom, az SZKC-val megélt élmények, a szurkolók, a barátok. Itt van az otthonom, még ha Marosludason is élek jelenleg. Számomra mindent ezt a város adott, így az volt az álmom, hogy itt tegyek pontot karrieremre.

Egy cél kell lebegjen mindenki szeme előtt, ezért kell összefognia mindenkinek, a városnak, a csapatnak, a támogatóknak, a sportszeretőknek, hogy elérjük a szezon legvégén a célkitűzésünket, éspedig, bennmaradunk a Bölények Ligájában”

– nyilatkozta a Székely Sportnak 37 éves beálló.

Tálas Huba a Székelyudvarhelyi KC-ban játszott a 2018-as megszűnéséig – egy idényt volt kölcsönben a Kolozsvári U-nál –, aztán fél szezont a Bukaresti Steauánál, a legutóbbi hatot a Tordai Potaissánál töltött.

A VSK Székelyudvarhely közleménye szerint Tálas Huba egy éves megállapodást írt alá, hosszabbítási lehetőséggel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.