Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Brance Orbánt kislánya segíti magyarul tanulni – a GYHK vezérét faggattuk

2022. március 02., 15:12

Futószalagon termeli a gólokat és a gólpasszokat, igazi vezér a jégen és az öltözőben. Ezt látják, ezért szeretik őt a Gyergyói Hoki Klub szurkolói. Ismerjük meg egy kicsit közelebbről Brance Orbánt, a GYHK csapatkapitányát.

Brance Orbánt kislánya segíti magyarul tanulni – a GYHK vezérét faggattuk
Galérianézet
A GYHK csapatkapitánya kiválóan teljesített az Erste Liga alapszakaszában. Harminchét meccsen 20 gólt szerzett és 42 gólpasszt osztott ki, a kanadai táblázat harmadik helyén áll Fotó: Szász Adorján/GYHK

– A magyar emberek mindig büszkék voltak nemzetiségükre, és azokra, akikben akár egy csepp magyar vér is csörgedezik. Mesélne a családja magyar hátteréről?

– Az '50-es években egy jobb élet reményében a dédnagyszüleim áttelepedtek Kanadába, Saskatchewanba. Dédnagymamám költözött hamarabb, aztán 6 év múlva dédnagytatám követte, újra találkoztak, összeházasodtak és lett egy kisfiuk. Innen nyugatabbra költöztek, Albertába és sok mindenbe belekezdtek, dolgos emberek voltak. Nagytatám nyitott egy sportüzletet, amit később édesapám vett át. Nagyon sok időt töltöttem a nagyszüleimnél. Mind büszke magyarnak vallották magukat, a másik nagytatám, édesanyám felől is magyar, szóval mindkét részről magyar háttérrel rendelkezem.

– Beszéli a nyelvet, próbálta megtanulni?

– A feleségem magyar, ő segít nekem, viszont elég nehezen ragad rám a nyelv. A mindjárt kétéves kislányunknak magyar az anyanyelve, tőle is sokat tanulok, meg kell értenem, amit mond. Chris Bodóval Budapesten jártunk magyar nyelvórákra, viszont a vírus miatt azokat lemondták. Mindkettőnket nagyon érdekel, és szeretnénk folyékonyan beszélni, egyre többet és többet értünk most már.

Fotó: Szász Adorján/GYHK

– Térjünk át a jégkorongra: játszott Kanadában, Svédországban, Németországban és Magyarországon is mielőtt ide, Erdélybe érkezett. Hatalmas mennyiségű pontot termelt a junior éveitől kezdve a mai napig. Honnan ez az éveken át tartó motiváció és kitartás?

– Szeretem a játékot, mindig próbálok megfelelően játszani. Tudom, hogy mi a dolgom: pontokat hozni és jó csapattárs lenni. Kemény munkával, örömteli játékkal, tudatos feladatkörrel jönnek a pontok. Szerencsés vagyok, hogy mindig jó emberekkel voltam körülvéve és ez segít, hogy jól érezzem magam, megadja a képességet a sikerre.

– Többször volt csapatkapitány korábbi klubjainál is, már az AJHL-től (Alberta Junior Hockey League) kezdődően. Mik azok a kulisszák mögött történő dolgok, amelyek megalapozzák a csoportdinamikát, igazi csapattá kovácsolnak?

– Az öltözőben van egy sor szabály, amit mindenki betart, a megfelelő viselkedéstől kezdve a pontosságig. Például, ha valaki mégis elkésik, a közös „perselybe” beteszi a büntetésként kiszabott összeget. Az összegyűlt pénzt közös tevékenységre költjük. Így próbáljuk egy rossz dologból kihozni a jót. Vannak szabályok, mint odaillő öltözet mérkőzések alkalmával, vagy utazásnál a csapat egyenruhaviselete. Emellett nagyon szeretem a közös programokat, szervezni is, mindig olyasmit keresek, ami egyedi, esetleg nem mindenki próbálta azelőtt. Például ilyen volt a halloweeni buli, egy tipikus észak-amerikai szokás, volt olyan csapattag, aki ilyenben eddig még nem vett részt.

– Mennyire tartja fontosnak a mentális felkészülést a fizikai készenlét mellett?

– Úgy gondolom, hogy egy dolog, ami a sikerhez vezethetett, hogy mindig jobban felkészültem, és mondhatni egy lépéssel előrébb voltam másoknál – mentálisan. Mindig tudom, hogy mi a teendőm mielőtt az adott szituációba belekerülnék. Szerintem ez adja azt a képességet, hogy mikor a játék ideje van, akkor élvezni tudjam és tényleg csak játsszak.

– Vannak olyan esetek, amikor vitatható, igazságtalannak mondható játékvezetői döntések születnek. Hogyan tanulják meg kezelni azokat a helyzeteket, amit mindenki más másként lát, mint a játékvezető?

– Nagyon nehéz, még mindig próbálok ebben fejlődni. Vannak alkalmak, amikor utólag jövök rá, hogy néha a kevesebb beszéd több, és csak el kell fogadni. A játékvezetők felé tisztelettel kell lennünk, és ez kölcsönös. Viszont ők is emberek, tévedhetnek. Ha nem megfelelő, vagy szükségtelen ítélet is születik, a sporttal szembeni alázat meg kell maradjon.

Fotó: Szász Adorján/GYHK

– Van olyan személy, aki inspirációként szolgált a pályafutása során?

– Az édesapám. Három éve hunyt el, nagyon sokat gondolok rá, a beceneve rajta van a hokibotjaimon, van egy fényképem róla az öltözőben. Emellett szuper támogatást kapok minden oldalról, a legjobb barátaim, közeli családom mindig velem vannak, átsegítenek a hullámvölgyeken. Sokat segít még a szezon alatti nehezebb pillanatokban a legjobb barátaimmal egyébről beszélni, mint a jégkorong. Hálás vagyok, hogy ennyi hozzám közel álló személy van az életemben.

– A családjában mindenki természetesnek tartotta, hogy a jégkorong határozza meg az életét?

– Volt, aki nem teljesen értette, mi ösztönözhet ennyire az álmaim kergetésében, hogy 9–10 hónapot távol töltsek a családtól, viszont az évek során ők is megértették, hogy mennyire fontos nekem. Másrészről, a karrieremnek köszönhetően kitárult előttem a világ. Nem jártam volna be ennyi országot, ha nem jégkorongoznék. Édesapám is profi jégkorongozó volt, Európában is játszott. Mindig azt mondta, hogy körbejárni a világot az egyik legszebb élmény. A hokin túl rengeteg értékes embert ismerhetsz meg, új kultúráknak lehetsz a részese, sok mindent tanulhatsz a világról, amit nem tapasztaltál volna meg, ha nem léptél volna ki a komfortzónádból. Hálás vagyok a jégkorong által kapott lehetőségekért.

– Az Erste Liga egyik sztárjaként hogyan viszonyul a rivaldafényhez, figyelemhez, a szurkolók lelkesedéséhez?

– Imádjuk. Amikor vendégcsapatként itt játszottunk, akkor csupán a csarnokhoz vezető utat láttuk a városból, azután pedig haza. Őszintén, akkor úgy gondoltam, hogy soha nem tudnék itt játszani. Viszont Chris Bodóval, valamint Szilassy Zolival folytatott beszélgetésünk során az edző mondta, hogy a legkedvesebb emberek laknak itt, ízig-vérig jégkorongváros, és adjunk egy esélyt neki. Amikor idejöttünk, kellemesen csalódtunk, és most már belátom, hogy igaza volt. Az emberek tényleg nagyon kedvesek, a lelkesedés elképesztő, ezért játszunk. Szeretem, hogy ennyi szenvedélyes szurkoló van, akik ennyire odaállnak a csapat mellé, ez segít, hogy még jobban játsszunk. Nem csak játékosok vagyunk a jégen, ez a csapat a közösségé. Az emberek, akik segítik a klubot, mind különleges személyek. Az öltözőben érezhető egy szikra, amely Christ és engem is a MAC 2018-as bajnok csapatára emlékeztet, amelynek mi is részesei voltunk. Esélyesek vagyunk, ez az érzésünk ennél a csapatnál is. Az, hogy a megfelelő emberek kísérjenek végig az utunkon, nagyon fontos, szerencsések vagyunk, hogy ez megadatott.

– Tudjuk, hogy kedveli még a golfot is. Milyen a hétköznapi Brance?

– Először is szeretem jól érezni magam. Mindig próbálok izgalmas dolgokat csinálni, újdonságokat kipróbálni, még nem látott helyeket bejárni. Lehetőség szerint szeretek a természetben időt tölteni, főleg most, hogy ilyen közel vannak az erdők, sétálunk, túrázunk. Nyáron prioritás az edzés, viszont időt szentelek más tevékenységeknek is, mint a golf. Az év 9 hónapja azzal telik, hogy ütközök és versenyzek a jégen. Nyáron az edzés kicsit másabb, magadért csinálod, az erőnlét, esetleg felépülés miatt. Viszont bennem van a vágy a versengésre, ezt kiélhetem a golfban anélkül, hogy sérülést kockáztatnék. A golf mentális része nagyban segített a jégkorongban is, mivel apró, finom mozdulatokra épül, ütésről ütésre haladsz előre, és rendkívül erősnek kell lenned fejben. Szóval ezekkel foglalkozom: barátokkal, családdal való időtöltés, nyáron golfozás, valamint készülés a következő évre, amely mindig szempillantás alatt elérkezik.

Fotó: Szász Adorján/GYHK

– Fiatal még, számos év van még ön előtt a jégkorongban. Gondolt már arra, mi következik, amikor majd úgy dönt, hogy szegre akasztja a korcsolyát?

– Addig szeretnék játszani, amíg csak tudok, ez biztos. Amíg bennem van a szenvedély és élvezem, addig szeretném folytatni. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy támogató családom van. Bizonyos családoknál ez az életmód nem működik, egy ok, amiért esetleg abbahagyják a játékot, vagy más pályára térnek az emberek, úgyhogy hálás vagyok, hogy ilyen támogatást kaptam és kapok a mai napig az álmaim megvalósításában. Egy másik szenvedélyem a golf, tavaly nyáron tagja lettem a PGA of Canadának (Professional Golfers Association), a kanadai hivatásos golfjátékosok szövetségének, lehet, ebbe az irányba haladnék. Ugyanakkor nem tudom, hogy el tudnék-e szakadni a jégkorongtól, talán gyerekekkel, programok kialakításával, esetleg fejlesztéssel foglalkoznék. Szeretem a szervezést, legyen szó emberekről vagy eseményekről, ezért lehet a golf hozzám találóbb lenne. Ha profi vagy, az magába foglalja azt, hogy a golfpályával is foglalkozol, turnékat szervezel, esetleg különböző események, esküvők és hasonlók megvalósításában veszel részt, amiben szerintem jó lennék. Tehát ezt összefoglalva, vagy valami jégkoronggal kapcsolatos munkakörben vagy a golf területén szeretnék elhelyezkedni.

Villámkérdések
Legbüszkébb pillanat: Az Osztrák Ligában ütött első gólomat mondanám, ott volt édesapám és a testvérem is. Hosszú folyamat volt, míg felmásztam a ranglétrán ligák szempontjából, akkoriban ez volt az NHL nekem, így számomra nagyon kedves ez az élmény.
Legszomorúbb pillanat: Egy jótékonysági mérkőzés volt, mielőtt édesapám elhunyt volna, inkább keserédes emlék. A végén egy büntetőlövésnél be is talált, nagyon szép volt. Talán ezt mondanám legszomorúbb pillanatnak, mert tudtuk, hogy ez az utolsó gólja.
Legemlékezetesebb pillanat: Amikor megnyertük a bajnokságot a MAC csapatával, az nagyon különleges volt. Jó csapat volt, győzelemre voltunk hivatottak, és meg is csináltuk.
Erste Liga-alapszakasz: Az alapszakaszt szerintem jól zártuk. A szezon elejétől kezdve az volt a célunk, hogy a pályaelőnyhöz elégséges pontot tudjunk összegyűjteni. A klub életében először ez sikerült is! Örülünk, hogy a rájátszást itthon kezdhetjük meg. Most a cél behúzni az első mérkőzést.

Csata Nóra

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Cookie-kezelési tájékoztató
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett sport.szekelyhon.ro aldomainen keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?
A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.
A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székely Sport által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID sport.szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll sport.szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs sport.szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél

 

Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárat  
newsvote_ sport.szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
sport.szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap
saját

 

Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél

 

Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

 

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act  facebook.com  munkamenet  harmadik fél
c_user  facebook.com  1 nap  harmadik fél
datr  facebook.com  1 nap  harmadik fél
fr  facebook.com  1 nap  harmadik fél
locale  facebook.com  1 nap  harmadik fél
presence  facebook.com  munkamenet  harmadik fél
sb  facebook.com   1 nap  harmadik fél
spin  facebook.com   1 nap  harmadik fél
wd  facebook.com   1 nap  harmadik fél
x-src  facebook.com   1 nap  harmadik fél
xs  facebook.com   1 nap  harmadik fél
urlgen  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
csrftoken  instagram.com   1 év  harmadik fél
ds_user_id  instagram.com  1 hónap  harmadik fél
ig_cb  instagram.com  1 nap  harmadik fél
ig_did  instagram.com  10 év  harmadik fél
mid  instagram.com  10 év  harmadik fél
rur  instagram.com  munkamenet  harmadik fél
sessionid  instagram.com  1 év  harmadik fél
shbid  instagram.com  7 nap  harmadik fél
shbts  instagram.com  7 nap  harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE  youtube.com  1 nap  harmadik fél
SSID  youtube.com  1 nap  harmadik fél
SID  youtube.com  1 nap  harmadik fél
 SIDCC   youtube.com  1 nap  harmadik fél
SAPISID youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID youtube.com 1 nap harmadik fél
GPS youtube.com 1 nap harmadik fél
YSC youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID youtube.com 1 nap harmadik fél
 __Secure-xxx  youtube.com  1 nap harmadik fél 

 

A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Adwords: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google Adsense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

 

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

 

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID; cookieControll; cookieControlPrefs; _ga; _gat; _gid.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni. A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek. A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads; _fbp; ads/ga-audiences; DSID; fr; IDE; pcs/activeview; test_cookie; tr


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act; c_user; datr; fr; locale; presence; sb; spin; wd; x-src; xs; urlgen; csrftoken; ds_user_id; ig_cb; ig_did; mid; rur; sessionid; shbid; shbts; VISITOR_INFO1_LIVE; SSID; SID; SIDCC; SAPISID; PREF; LOGIN_INFO; HSID; GPS; YSC; CONSENT; APISID; __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.