Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kirobbant a botrány a magyar hokisoknál a romániai csapat elleni vereség után

Sebestyén Ervin 2024. május 01., 20:08

A magyar férfi jégkorong-válogatott 2–1-es vereséget szenvedett el a romániai csapattól az olaszországi világbajnokságon. A mérkőzés utáni interjúban az egyik játékos, Galló Vilmos bohócnak nevezte a nemzeti együttes szövetségi kapitányát.

Kirobbant a botrány a magyar hokisoknál a romániai csapat elleni vereség után
Szoros párharcot eredményezett a két fél csatája Fotó: MJSZ/Vörös Dávid

Nagyon szoros párharcot vívott egymással a két fél, nagy meglepetésre a romániai gárda kétszer is vezetést tudott szerezni, az utolsó percben lőtt találattal begyűjtötte első győzelmét a tornán.

Az összecsapás utáni interjúban Galló Vilmos a kanadai Don MacAdam szakembert kritizálta.

Sajnos a szövetségi kapitány egy bohóc, nem tudok ezzel mit csinálni. Próbálom a szívemet, lelkemet kiadni a meccseken, de minden egyes mérkőzésen csak próbál levinni a mélybe”

– mondta Galló a meccset követően.

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) azonnal vizsgálatot indított, Don MacAdam egyelőre nem reagált az esetre.

„Vannak olyan napok, amikor nagyon sok mindent megteszel a győzelemért, de így sem sikerül nyerni.

Most talán nem tettük bele azt a pluszt, ami kellett volna a sikerhez, de tény, hogy az ellenfél kapusa szenzációs napot fogott ki. Nem úgy játszottunk emberelőnyben sem, ahogy kellett volna, a végén pedig kaptunk egy elkerülhető gólt.

A lövésszámunk rendben volt, a minőséggel lehetett gond, a romániai kapust csak egyszer tudtuk legyőzni” – mondta az MTI-nek a 73 éves kanadai kapitány a vereséget követően.

Fotó: MJSZ/Vörös Dávid

Nem csak Galló Vilmos kritizálta a szakember munkásságát, már a meccset megelőzően hallani lehetett, hogy

nem túl kellemes a hangulat az öltözőn belül, annak ellenére, hogy két győzelemmel kezdte a világbajnokságot a magyar együttes.

A romániai válogatott nagyon fegyelmezett játékkal és teljes odaadással küzdött Magyarország ellen, és ezzel, valamint Péter Balázs és Sándor-Székely Ottó találatával érték el a győzelmet a divízió 1/A jelű jégkorong-világbajnokság szerdai játéknapján.

A Székely Sportnak a győztes csapat két gólszerzője, Péter Balázs és Sándor-Székely Ottó, valamint Góga Attila másodezdő nyilatkoztak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.